Eksun Gıda halka arzında talep toplama başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Eksun Gıda halka arzında talep toplama başladı
Doviz.com
15.03.2023 14:27

Eksun Gıda paylarının halka arzı için talep toplama bugün başladı. Talep toplamanın ardından girilen emir miktarlarına göre yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak.

Eksun Gıda ve Yapı Kredi Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesinde üretimden satışlara göre 324. sırada yer alan ve bünyesinde Sinangil Un ve Gluten Yok markalarını barındıran Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ (Eksun Gıda), Borsa İstanbul AŞ'de işlem görmek için gün sayıyor.

Yapı Kredi Yatırım'ın konsorsiyum liderliğinde yürütülecek halka arzın tamamı sermaye artırımı yöntemi ile olacak. Halka arzda Eksun Gıda'nın 49 milyon 957 bin 498 TL olan çıkarılmış sermayesi 70 milyon TL'ye artırılacak.

Yapı Kredi Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından 15-16-17 Mart'ta 48,90 TL fiyattan talep toplanacak. Halka arzda hisseler eşit dağıtım yöntemiyle dağıtılacak.

Halka arz büyüklüğünün ise 980 milyon TL olması beklenirken, halka arz sonrası Eksun Gıda'nın yüzde 28,63'ünün BIST Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Halka arzda satışa sunulacak payların ayrıca yüzde 57'si yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 35'i yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 5'i yurt dışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 3'ü ise şirket çalışanlarına ayrıldı.

Eksun Gıda, halka arz gelirinin önemli bir bölümünü doğrudan yatırımları için kullanacak. Şirket, elde edeceği kaynağın önemli bir kısmını Tekirdağ ve Konya'da kurulu un üretim tesislerinde elektrik ihtiyacının karşılanması için yapılacak 28 megavatlık yenilenebilir enerji santrali ile un silosu, tesis, makine yatırımları için kullanmayı hedefliyor. Halka arz gelirinin geri kalanı ise finansal borçların ödenmesi için ve işletme sermayesi olarak değerlendirilecek.

REKLAMI KAPAT X