Elon Musk: İki yıl boyunca Tesla hissesi satmayacağım

Okuma Süresi: 2 Dakika
Elon Musk: İki yıl boyunca Tesla hissesi satmayacağım
Doviz.com
23.12.2022 13:34

Elon Musk, bu yıl içinde yüklü miktarda Tesla hissesi satmasının ardından yoğun olarak eleştirildikten sonra iki yıl boyunca Tesla hissesi satmayacağını açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 14 Aralık tarihinde yayımlanan bir dosyaya göre, Elon Musk hafta boyunca 3,58 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

Bu haberin duyulmasının ardından ise Tesla hisseleri uzun süredir sürdürdüğünü değer kayıplarını hızlandırdı. 

Tesla CEO’su Elon Musk’ın bu satışlardan elde ettiği gelirleri ise nereye harcadığı bilinmiyor.

Musk ayrıca, nisan ayından bu yana yaklaşık 23 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satarken, analistler paranın büyük bir kısmının muhtemelen 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını finanse etmek için kullanmış olabileceğini söylüyor.

Bu gelişmelerin ardından Elon Musk, Twitter Spaces oturumunda yaptığı konuşmada, ekonominin önümüzdeki yıl "ciddi bir durgunluğa" girebileceğini aktardı.

2023 yılından itibaren yeni otomobillere olan talebin azalacağını da vurgulayan Tesla CEO’su, iki yıl boyunca şirketteki hisselerinden daha fazla satış yapmayacağını açıkladı.

Yönetim kurulunun hisse geri alımı olasılığına açık olduğuna da değinen Musk, ancak bunun durgunluğun ne kadar ciddi olacağına göre değişeceğini belirtti.

Ancak, Twitter ve SpaceX'in de sahibi olan milyarder, daha önce de Tesla hisselerini satmayacağına dair söz vermiş ancak daha sonra yüklü satışlar gerçekleştirmişti.

Son olarak, nisan ayında 4 milyar dolarlık Tesla hissesi satışının ardından başka satış planlanmadığını söylemiş, o tarihten sonra ise yüklü miktarda hisse satışına devam etmişti.

Yaptığı son 3,58 milyar dolarlık satış için ise "En kötü durum senaryosunu hesaba katmak için biraz hisse satmam gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Tesla hisseleri ise Musk'ın hisse satışları ve Tesla ile aktif olarak ilgilenmemesi sebebiyle bu yıl şu ana kadar neredeyse %60'ın üzerinde değer kaybetti.

Etiketler: Tesla Elon Musk
REKLAMI KAPAT X