Enerjisa Üretim'de halka arz hazırlığı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Enerjisa Üretim'de halka arz hazırlığı
Doviz.com
15.01.2024 16:17

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Davos Zirvesi’nde Enerjisa Üretim'in tamamen yenilenebilir fabrika haline geldiğini belirterek, "Şirketin değeri çok büyüdü. Bu büyük değeri karşılayacak bir piyasa olması lazım. Halka arza her zamankinden daha hazırız.” dedi.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Davos Zirvesi’nde Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen’in sorularını yanıtlayarak, güvenlik, işbirliği, büyüme, istihdam, yapay zeka ve enerjinin konuşulacak ana başlıklar arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji konusunda muazzam bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Zaimler, “Yenilenebilir enerji noktasında Avrupa’dan daha iyi noktadayız. Türkiye'nin potansiyeli yenilenebilir enerji yatırımları için müsait. En önemli kaynağımız verimlilik. Türkiye'nin enerji dönüşümüne yönelik beklentilerim olumlu yönde. Türkiye’nin yakın zamanda gerçek maliyetli fiyatlandırmaya geçeceğini düşünüyorum. Bu düzeni kurduğumuz zaman yatırımlar da hızlanacak, öngörülebilirlik artacak” dedi.

Enerjisa Enerji hakkında değerlendirmede bulunan Zaimler, “Halka açık olan şirketimiz, Türkiye’nin en büyük şebeke ağına sahip. Orada müşteri odaklı olarak büyüyor. Pozitif yönde büyümesini gerçekleştirdi. Zor bir yıldı. Enerjisa Enerji’nin en önemli büyüme kalemi şebeke yatırımları. Burada ayağımızı gazdan çekmedik. Yine yatırımlarımızı planlananın çok daha üzerinde gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Enerjisa Üretim’e ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Zaimler, “Enerjisa Üretim de tamamen yenilenebilir fabrika haline geldi. Devasa projeleri hızlıca hayata geçirmeye çalışıyoruz. Enerjisa Üretim halka arz için hazır. Şirketin değeri çok büyüdü. Bu büyük değeri karşılayacak bir piyasa olması lazım. Halka arza her zamankinden daha hazırız” dedi.

REKLAMI KAPAT X