FTSE Endeks değişiklikleri açıklandı

Okuma Süresi: 3 Dakika
FTSE Endeks değişiklikleri açıklandı
Doviz.com
19.02.2024 13:42

FTSE endekslerinde yaşanan değişikliklerin ardından BIST 100 endeksi günün ilk yarısında 9.404,11 puanla rekor tazeledi. Peki, FTSE endekslerine hangi şirketler dahil edildi? İşte detaylar..

Günün ilk yarısında 9.404,11 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gören BIST 100 endeksi, saat 13.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,49 değer kazancıyla 9.387,54 oldu. Toplam işlem hacmi 82,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Cuma günü, dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 0,09 değer kazancıyla 9.250,36 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirmişti.

Analistler ise küresel pay piyasalarının özellikle ABD'de Nvidia ve Wallmart gibi önemli şirketlerin bilançolarının açıklanacağı haftaya temkinli başladığını belirterek, yurt içi piyasaların pozitif ayrıştığını söyledi.

FTSE Russell global endekslerine eklenen Türk hisseler

Öte yandan FTSE Russell'ın yayınladığı yarı yıl gözden geçirme sonuçlarına göre, Türkiye'den FTSE Russell Global Endeksleri'ne dahil edilecek ve endekslerden çıkarılacak hisseler belli oldu.

Son değerlendirmeye göre FTSE Russell Global Large Cap endeksinden Aksa Enerji çıkarılacak. Bu endekse Anadolu Grubu, Borusan Mannesmann, Kiler Holding, Migros, Otokar ve Politeknik Metal dahil edilecek.

Mid Cap endeksinden ise Anadolu Grubu, Bera Holding, Borusan Mannesmann, Erciyas Çelik Boru, Karsan, Kiler Holding, Migros, Otokar ve Penta Teknoloji çıkarılacak. Bu endekse ise Aksa Enerji, Anadolu Sigorta, Batıçim, İzdemir Enerji, Mia Teknoloji, Peker GYO, Reeder Teknoloji, Türkiye Sigorta ve Yeo Teknoloji dahil edilecek.

Small Cap endeksinden de Anadolu Sigorta, Batıçim ve Peker GYO çıkarılacak, yerlerine Akfen Yenilenebilir, Bera, Beşiktaş, Ebebek, Erciyas Çelik Boru, Karsan, Katılımevim, Kuyaş Gayrimenkul ve Penta alınacak.

FTSE All-World endeksine Anadolu Sigorta, Batıçim, İzdemir Enerji, Mia Teknoloji, Peker GYO, Politeknik Metal, Reeder Teknoloji, Türkiye Sigorta ve Yeo Teknoloji alınırken; Bera Holding, Karsan, Erciyas Çelik Boru ve Penta bu endeksten çıkarılacak.

Değişiklikler ise 29 Şubat seans kapanışı sonrasında uygulamaya girecek.

İLGİLİ HABER MSCI endeksine eklenen ve çıkarılan Türk hisseleri belli oldu Dünyanın önde gelen endeks yapıcılarından MSCI, 29 Şubat tarihinden itibaren endekslerine ekleyecekleri Türk şirketleri açıkladı.

BofA’dan Türk bankalarına revizyon

ABD’li yatırım bankası Bank of America (BofA) da Türk bankaları için verdiği hedef fiyatlarını revize etti.

BofA, Akbank (AKBNK) için hedef fiyatını 53,5 TL’den 66 TL’ye yükseltirken, tavsiyesini “al” olarak korudu. Banka, Garanti BBVA (GARAN) için ise hedef fiyatını 78 TL’den 99 TL’ye yükseltti ve tavsiyesini “al” olarak sürdürdü.

BofA, Yapı Kredi (YKBNK) için de 28,5 TL olan hedef fiyatını 36 liraya, İş Bankası (ISCTR) için 34,5 TL olan hedef fiyatını 42 TL’ye yükseltti ve her iki banka için de tavsiyesini “al” olarak teyit etti.

Bank of America, kamu bankaları için tavsiyesini “endeks altı getiri” olarak teyit ederken; Halk Bankası için (HALKB) hedef fiyatını 10 TL’den 9,5 TL’ye düşürdü.

Banka, Vakıfbank (VAKBN) için ise hedef fiyatını 14 TL’den 15 TL’ye yükseltti.

Yatırımcı ilgisinin arttığını açıklamıştı

Bank of America Analisti David Taranto, Türk bankalarıyla ilgili 8 Ocak tarihinde yayımladığı analizde yatırımcıların ilgisinin son dönemde arttığına dikkat çekmişti.

Önceki yılların aksine bu kez borsaya girişlerde büyük yatırımcının hakim konumda olduğu belirtilen raporda “Ortak görüş, Türkiye’nin normalleşme temasına en iyi bankaların ayak uyduracağı yönünde. Neredeyse her toplantıda enflasyon beklentileri, kur görünümü ve ortodoks politikaların sürdürülebilirliğiyle ilgili sorular masada” ifadelerine yer verilmişti.

İLGİLİ HABER Borsada yatırımcı sayısı 9 hafta sonra yükseldi Borsada yatırımcı sayısı 9 hafta sonra yeniden yükselişe geçti. Geçen hafta borsada yatırımcı sayısı 528 bin 501 kişi arttı.
REKLAMI KAPAT X