GameStop kripto varlıklara odaklanmayı bırakacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
GameStop kripto varlıklara odaklanmayı bırakacak
Doviz.com
09.12.2022 12:08

ABD merkezli oyun perakendecisi GameStop, üçüncü çeyrekte 94,7 milyon dolar net zarar ettikten ve personellerini işten çıkarmaya başladıktan sonra, kripto varlıklara odaklanılmayacağını söyledi.

GameStop CEO'su Matt Furlong, yıl boyunca kripto para birimine maruz kalmayı en aza indirdiklerini ve şu anda herhangi bir token bakiyesine sahip olmadıklarını söyledi.

Furlong ayrıca, "Oyun dünyasında dijital varlıklar için uzun vadeli bir potansiyel olduğuna inanmaya devam etmemize rağmen, bu alanda hissedar sermayesini riske atmadık ve atmayacağız." ifadelerini kullandı.

Şirketin odağının ise koleksiyon, oyun ve ikinci el ürünlere kaydırılacağını belirtti.

Bu yılın başlarında şirket, geleceğin oyuncuları için giderek daha önemli hale gelen, NFT ve Web3 teknolojisiyle ilgilendiklerini açıklamıştı.

GameStop son olarak, Web3 ile ilgili çok sayıda ürünü piyasaya sürmüştü. Bunlardan en sonuncusu, temmuz ayındaki halka açık beta sürümünün ardından Ethereum katman-2 blok zinciri olan ImmutableX'te yayına giren NFT pazarı oldu.

NFT pazaryerinden önce ise, mayıs ayında şirket kripto cüzdanı projesine başlamıştı.

Ayrıca eylül ayında, daha fazla müşteri kazanmak ve e-ticaret girişimleri üzerinde birlikte çalışmak amacıyla iflas eden kripto borsası FTX ile anlaşma sağlamıştı. FTX’in iflas başvurusunun ardından ise kısa bir süre sonra 11 Kasım'da borsa ile olan bağlarını sonlandırmıştı.

Şirketin 3. çeyrekteki 94,7 milyon zararı ise, 108,7 milyon dolar olarak gerçekleşen ikinci çeyreğe kıyasla biraz azaldı. Bu aynı zamanda, 2021'in 3. çeyreğinde 105,4 milyon dolar zarar açıklayan GameStop için yıldan yıla bir iyileşmenin olduğuna işaret etti.

Ayrıca, GameStop, 5 Aralık tarihinde üçüncü işten çıkarma turuna başlamış ve bazı çalışanlarıyla yollarını ayırmıştı.

Daha önce paylaşılan raporlarda şirketin blok zinciri ve NFT projeleri üzerinde çalışan ekibinin en çok etkilenen ekip olduğunu öne sürülmüş, ancak personel işten çıkarmalarının hangi departmanlarda yoğunlaştığıyla ilgili ayrıntılı bir bilgi verilmemişti.

REKLAMI KAPAT X