Goldman Sachs’tan ayı piyasasının devam ettiğine dair uyarı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs’tan ayı piyasasının devam ettiğine dair uyarı
Doviz.com
21.11.2022 15:11

Goldman Sachs stratejistleri, hisse senedi yatırımcıları için ayı piyasasının henüz bitmediği uyarısında bulundu.

Son dönemde yükselişe geçen borsalarda yatırımcıların dikkatli olmasını isteyen Goldman Sachs, ayı piyasasının genel hatlarıyla devam ettiğini düşündüklerini söyledi.

Hisse senedi fiyatlarında bir dip oluşumu için uygun bir ortamın henüz oluşmadığını söyleyen stratejistler, paylaştıkları bir notta, “Sürdürülebilir bir toparlanmanın başlaması için, büyümedeki görünümde bir değişim ya da faiz oranlarında nihai noktanın görülmesi gerekiyor." dedi.

Fed’in enflasyonu düşürmek amacıyla faiz oranlarını agresif bir şekilde artırmaya devam edeceğini de söyleyen Goldman Sachs, Fed’in faiz artırım hızını yavaşlatmasını beklediklerini ancak beklentilerinin hala mevcut konsensüs hedefinin üzerinde olduğunu vurguladı.

Fed'in faiz artırım hızının ise şirket değerlemelerine zarar verdiğini belirten stratejistler, "Hisse senedi piyasaları için yakın vadeli görünümün muhtemelen dalgalı ve aşağı yönlü olmasını bekliyoruz. Bu sebeple, şu an ile gelecek yılın sonu arasındaki genel getirilerin nispeten daha düşük kalmasını bekliyoruz." dedi.

Bu doğrultuda Goldman Sachs, müşterilerine güçlü bilançoya sahip, istikrarlı getiri sunan ve değerleme risklerinin sınırlı olduğu şirketleri tercih etmelerini tavsiye etti.

Stratejistler ayrıca, "Biz daha çok, zaman içinde yeniden yatırım yoluyla getirilerini artırabilecek şirketleri seviyoruz. Hisse senedi seçiminde çeşitlendirmenin yanı sıra şirket değerlemelerine de odaklanmak, 2023 yılı boyunca getirileri artıracaktır." dedi.

REKLAMI KAPAT X