Goldman Sachs uyardı: "Hisse senedi yatırımında alıcıların iştahı azaldı"

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs uyardı:
Doviz.com
26.04.2023 14:03

Goldman Sachs, ABD'de hisse senedi yatırımcılarının alış yönlü iştahının azaldığını belirterek, hisselerde satışların derinleşebileceği uyarısında bulundu.

Scott Rubner önderliğindeki Goldman Sachs analistleri, salı günü müşterileri ile paylaştığı bir notta, yatırımcıların hisselerde taktiksel olarak satış pozisyonunda olduğunu çünkü alıcıların iştahının azaldığını söyledi.

Goldman verilerine göre ayrıca sistematik fon yöneticileri geride kalan ayda küresel hisselerde 170 milyar dolardan fazla alım yaptılar. Bu da fonların hisse pozisyonlarının ağırlığını 2022 başından bu yana en yüksek seviyeye taşıdı.

Rubner’a göre hisse pozisyonlarının tepe noktasına yaklaşmasıyla yatırımcılar ise önümüzdeki haftalarda satışa geçme eğilimine girebilir.

Emtia vadeli işlem danışmanları adı verilen ve vadeli işlem piyasalarında varlık fiyatlarının trendine göre kısa ve uzun pozisyon olan CTA fonlarındaki tetikleme sinyalleri ise S&P 500 endeksi için 4.130 seviyesinde bulunuyor.

Endeks salı günü 4071 seviyesine gerilerken; Goldman’ın modeline göre ise trend izleyen fonlardan olan niceliksel fonlar, piyasaya önümüzdeki ay satış gelmesi durumunda 276 milyar dolara kadar hisseyi elden çıkarmak zorunda kalabilir.

REKLAMI KAPAT X