Gülermak halka arzında talep toplama başladı: GLRMK kaç lot verir?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gülermak halka arzında talep toplama başladı: GLRMK kaç lot verir?
Doviz.com
08.01.2025 12:05

Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ halka arzında talep toplama süreci başladı. İşte GLRMK halka arzına yönelik tüm merak edilenler.  

Gülermak halka arzı, "GLRMK" kodu ile QNB Invest liderliğinde toplam 43 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek ve 10 Ocak'a kadar sürecek.

Halka arz fiyatı pay başına 125 lira olarak belirlenen şirketin, 22 milyon 600 bin lira nominal değerli payları sermaye artırımı; 9 milyon 700 bin lira nominal değerli payları ise ortak satış kapsamında satışa sunulacak. Toplam 32 milyon 300 bin lira nominal değerli payın satışa sunulacağı halka arzdan, 4 milyar 37 milyon 500 bin lira gelir hedefleniyor.

Ek satışın gerçekleşmesi halinde, 6 milyon 460 bin lira nominal değerli payların ortak satışı ile halka arz büyüklüğünün yaklaşık 4 milyar 845 milyon liraya ulaşması amaçlanıyor. Halka arz sonrası ek satış dahil halka açıklık oranının ise yüzde 12,01 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

Şirketin Katılım Finans İlkeleri'ne uygun olmayan faaliyetleri olmaması nedeniyle payların Katılım Endeksi içerisinde işlem görmesi bekleniyor.

Halka arzda katılım sayısına göre 250 bin katılıma 49 lot, 500 bin katılıma 24 lot, 1 milyon katılıma 12 lot, 1,5 milyon katılıma 8 lot, 2 milyon katılıma 6 lot pay dağıtılması bekleniyor.

"Rekabet avantajımız olduğunu düşünüyorum"

Gülermak Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tuncer, şirketlerinin kurucuları Vildan Güleryüz'ün 1958'de kendi adını taşıyan bir firmayla inşaat sektörüne giriş yaptığını, 1976'da firmalarının isim değiştirerek Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ adını aldığını ifade etti.

Tuncer, o yıllarda Türkiye'de bir sanayi hamlesi gerçekleştiğine değinerek, "O yüzden Vildan Bey daha çok sanayi tesislerine, endüstri müteahhitlerine odaklandı. Fakat son 20 yılda, biz o sektörden bir miktar uzaklaştık. Demir yolu, özellikle şehir içi demir yolu sektörüne odaklandık. Şu anda 7 ülkede şehir içi demir yolu, şehirler arası demir yolu ve otoyollar yapıyoruz. Niş bir sektörde hizmet veriyoruz." şeklinde konuştu.

Gülermak olarak çok odaklı bir iş yaptıklarına işaret eden Tuncer, sektörlerinde tasarımdan başlayarak anahtar teslim projeler yaptıklarını vurguladı.

Ele aldıkları projelerin her yönüyle ilgilendiklerine değinen Tuncer, "Yanımızda herhangi bir başka desteğe ya da bir elektromekanik firmasına ihtiyaç duymadan, hem sistem entegrasyonu yapabiliyoruz hem de inşaat sistemleri kurabiliyoruz. Bu sebeple, özel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Dünyada da bu tür firmaların sayısı az. Bir Türk firması olarak, 7 ülkede bu sektörde bulunan özel bir firma olduğumuzu ve bu sebeple rekabet avantajımız olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Odak noktamız, mevcut bulunduğumuz ülkelerde cirolarımızı artırmak"

Dünyada şehir nüfusunun, köylere oranla daha hızlı arttığına ve bu durumun şirketlerine önemli bir avantaj sağladığına işaret eden Tuncer, "Şehirlerdeki nüfus arttıkça, şehir içi ulaşım daha önemli hale geliyor. Ayrıca şehir nüfusları arttığı zaman, şehirler arası ulaşım da önemli hale geliyor. Bu sebeple, sektörün bu yönde gelişimi, bizim için önemli bir avantaj." diye konuştu.

Bu sektörde önlerinin açık olduğunu söyleyen Tuncer, "Önümüzde katedilecek çok yol olduğunu görüyoruz. Şu anda 7 ülkede çalışıyoruz. Bu 7 ülkeyi artırmaya niyetimiz var ama asıl odak noktamız, mevcut bulunduğumuz ülkelerde cirolarımızı artırmak. Genel konjonktürde, bize avantaj sağlayacak bir durum olduğunu görüyoruz." dedi.

İLGİLİ HABER Aralık ayının en fazla kazandıran yatırım aracı belli oldu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayında enflasyon ile indirgendiğinde en yüksek reel getirinin BIST 100 endeksinde gerçekleştiğini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X