Halka arz endeksinde sert düşüş

Okuma Süresi: 1 Dakika
Halka arz endeksinde sert düşüş
Doviz.com
18.03.2024 14:51

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala borsada dalgalı seyir devam ediyor. Borsadaki volatilitenin ortasında halka arz endeksi ise 6 haftanın en düşük seviyesine gerilemiş bulunuyor.

Borsa İstanbul, geçtiğimiz 5 işlem gününü değer kaybıyla tamamlarken, haftanın ilk gününde dalgalı bir seyirde hareket ediyor. Uzmanlar ise borsada ana baskı unsurları olarak, zayıf yabancı yatırımcı ilgisini, sıkılaşması beklenen likiditeyi ve ek faiz artırımını öne çıkarıyor.

Bu kapsamda yurt içinde bu hafta en önemli gündem maddesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) alacağı para politikası kararları olacak.

AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB’nin politika faizini yüzde 45’te sabit bırakmasını beklerken, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı da yüzde 45 olarak belirlendi.

İLGİLİ ANALİZ Bu hafta piyasaların takip edeceği 4 kritik karar Bu hafta piyasaların gözü Fed başta olmak üzere merkez bankalarının açıklayacağı faiz kararlarında olacak. İşte bu hafta faiz kararını açıklayacak dört merkez bankasına ilişkin piyasaların son tahminleri..

Halka arz endeksi 6 haftanın dibinde

Faiz belirsizliğinin ortasında borsada halka arz endeksinde yaşanan düşüş ise dikkati çekiyor. Buna göre haftalık bazda aralıksız kaybını 3’üncü haftaya taşıyan endeks, bugün 105.488,27 puana kadar gerileyerek 5 Şubat tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü.

***Son halka arz olmuş şirketlerin performansını görmek ve halka arz onayı bekleyen şirketleri incelemek için Halka Arz sekmemizi inceleyebilirsiniz.

İLGİLİ ANALİZ Yerel seçimler borsayı nasıl etkiler? 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin borsaya olası etkisini anlayabilmek adına önceki yerel seçimlerin borsa üzerindeki etkilerini sizler için inceledik.
REKLAMI KAPAT X