Halka arzlara yönelik yoğun katılım sonrası borsadaki yatırımcı sayısı 7,7 milyonu aştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Halka arzlara yönelik yoğun katılım sonrası borsadaki yatırımcı sayısı 7,7 milyonu aştı
Doviz.com
25.09.2023 14:42

Borsadaki yatırımcı sayısı ağustos ve eylül aylarındaki halka arzların da desteğiyle 22 Eylül itibarıyla 7,7 milyonu aştı.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre pay senedi yatırımcı sayısı geçen hafta 400 bin kişiden fazla artarak 7 milyon 706 bin 168'e ulaştı. MKK verilerine göre borsadaki yatırımcı sayısı 15 Eylül haftasında ise 7,3 milyon seviyesindeydi.

Pay senetlerinin piyasa değeri de geçen hafta 10,12 trilyondan 10,44 trilyona yükseldi.

Verilere göre bakiyeli hesap sayısı 14,2 milyonun, bakiyeli yatırımcı sayısı ise 10,6 milyonun üzerinde bulunuyor.

Kaynak: Borsa İstanbul

Halka arzlar ile yatırımcı sayısı hızla artıyor

Borsadaki yatırımcısı sayısındaki artışta halka arzlara yoğun talebin etkisi büyük. Verilere göre, yeni yatırımcıların yarısından fazlasının portföyü 10 bin liranın altında bulunuyor. Reeder'ın halka arzında 4,2 milyon bireysel yatırımcının katılmasıyla yeni bir rekor kırılmıştı.

En son gerçekleşen halka arz olan Simit Sarayı'nın işletmecisi DMR Unlu Mamulleri'nden 2,9 milyon bireysel yatırımcı hisse almıştı.

İLGİLİ HABER DMR Unlu Mamuller halka arz sonuçları açıklandı: DMRGD kaç lot verdi? DMR Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş. paylarının halka arzında talep toplama aşaması 22 Eylül 2023 tarihinde tamamlandı. Peki, DMRGD bireysel yatırımcıya kaç lot verdi?

Ağustos ve eylülde 13 halka arz

Borsadaki yatırımcı sayısı 13 halka arz gerçekleşen son 1,5 aylık dönemde yaklaşık 2 milyon kişi artmıştı.

Ağustos içerisinde İzdemir Enerji, Tatlıpınar Enerji, Ofis Yem Gıda, Baydöner Restoranları, Enerya Enerji, Kuzugrup Gayrimenkul ve ebebek halka arz olmuştu.

Eylül'de ise Tarkim Bitki, Gıpta Ofis Kırtasiye, Reeder Teknoloji, Hat-San Gemi, Adra Gayrimenkul ve DMR Unlu Mamulleri'nin halka arzı gerçekleşti.

Geçen hafta yayımlanan Haftalık Bülten’de ise uzun süre sonra ilk kez yeni halka arz haberi duyurulmamıştı. Bu yıl 30'dan fazla halka arz gerçekleşirken, onay bekleyen ise 60’tan fazla şirket olduğu biliniyor.

İLGİLİ HABER Borsa İstanbul endeks ve pazar değişikliklerini açıkladı! Borsa İstanbul A.Ş. tarafından KAP'a 21 Eylül 2023 tarihinde yapılan bildirimde, Borsa İstanbul’da işlem gören hisselerde yapılan endeks ve pazar değişikliklerine ilişkin açıklama yapıldı.
REKLAMI KAPAT X