HSBC, 4 Türk bankasında hedefini yükseltti

Okuma Süresi: 2 Dakika
HSBC, 4 Türk bankasında hedefini yükseltti
Doviz.com
29.05.2024 11:56

HSBC, Türk bankalarına ilişkin yayımladığı son değerlendirmede; Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Garanti BBVA için hedef fiyatlarını yükseltti.

HSBC, Türk banka hisselerine ilişkin hedef fiyatlarını güncelledi.

Buna göre HSBC, yılbaşından bu yana Türk banka hisselerinde yaşanan rallinin ardından gelecek yıl için dezenflasyon patikasının büyük ölçüde fiyatlanmış göründüğünü, bu nedenle söz konusu hisselerde seçici kalmaya devam edildiğini duyurdu.

Bugün yapılan değerlendirmede, “Türk özel bankalarına ilişkin görüşlerimizi, faizlerdeki son değişiklikleri, birinci çeyrek 2024 sonuçlarında ortaya çıkan operasyonel eğilimleri ve bireysel bankacılık tarafında varlık kalitesindeki bozulmaya ilişkin erken işaretleri dikkate alarak yeniden düzenliyoruz” denildi.

"2024 hâlâ bir geçiş dönemi gibi görünüyor"

Kârlılığın sadece yıllık olarak ortalama yüzde 4 artmasının beklendiği belirtilen değerlendirmede, “2025 yılına gelindiğinde, enflasyonun yüzde 30’a doğru yavaşlayarak, net faiz marjı büyümesi için yeterli alan bırakmasını bekliyoruz” ifadeleri kullandı.

HSBC'nin Türk bankaları için yeni hedef fiyatları ise şöyle listelendi:

📌 Akbank için hedef fiyatını 56,5 TL'den 70 TL'ye yükseltti; tavsiyesini "al" dan "tut"a indirdi.

📌 İş Bankası C için hedef fiyatını 10,62 TL'den 17,3 TL'ye yükseltti.

📌 Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 27,5 TL'den 37 TL'ye yükseltti.

📌 Garanti BBVA için hedef fiyatını 57,35 TL'den 120 TL'ye, tavsiyesini "tut" tan "al"a yükseltti.

Banka ayrıca Şişecam için de değerlendirmede bulundu. Şişecam'ın hedef fiyatını 53 TL'den 55 TL'ye yükseltti; tavsiyesini "tut" olarak korudu.

İLGİLİ HABER 3 yeni halka arzda talep toplama başladı: Kaç gün sürer, kaç lot verir? SPK tarafından onaylanan 3 şirketin halka arzında talep toplama bugün başladı. İşte halka arz edilecek şirketlere yönelik merak edilenler...
REKLAMI KAPAT X