Jeff Bezos Amazon’da 5 milyar dolarlık hissesini tepeden satacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Jeff Bezos Amazon’da 5 milyar dolarlık hissesini tepeden satacak
Doviz.com
04.07.2024 09:19

E-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, salı günü Amazon hisselerinin tüm zamanların rekorunu kırması sonrası bu yükselişi fırsat bilerek şirketin yaklaşık 5 milyar dolar değerindeki 25 milyon adet hissesini satma kararı aldı

Bezos, şirketin hisselerinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı güne denk gelen salı günü piyasa kapanışının ardından hisselerini satma sürecini başlattı.

Şubat ayında Bezos, kurucusu olduğu Amazon şirketinin hisselerini dokuz günlük işlem süresi boyunca yaklaşık 8,5 milyar dolarlık hisse satışı yapmıştı. Bu, 2021 yılından bu yana Amazon hisselerinde yaptığı ilk satış olmuştu.

912 milyon Amazon hissesine sahip

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin tahminlerine göre bu yeni satışlar mevcut yıldaki toplam satışlarını yaklaşık 13,5 milyar dolara çıkaracak. Bu satışlardan sonra bile Bezos, Amazon'un yaklaşık yüzde 8,8'ine denk gelen yaklaşık 912 milyon hisseye sahip olmaya devam edecek.

3 Temmuz 2024 itibarıyla dünyanın en değerli 5 şirketi (Kaynak: Companiesmarketcap)

Salı günkü işlemlerin sonunda Amazon'un hisse senedi fiyatı, şirketin 1997'deki ilk halka arzından bu yana gördüğü en yüksek değer olan hisse başına 200 dolardı.

Yılın başından bu yana Amazon'un hisse senedi yüzde 30'dan fazla değer kazandı.

Geçtiğimiz 12 ay içinde hisse senedi yüzde 51'in üzerinde bir artış gösterdi. Değerdeki bu artış, kısmen yatırımcıların Amazon'un bulut bilişim bölümünün üretken yapay zeka teknolojisinin genişlemesinden kar elde edeceği beklentilerinden kaynaklanıyor.

İLGİLİ HABER En değerli 10 şirketten 9'u yılın ilk yarısında yatırımcısına kazandırdı Yılın ilk yarısında küresel pay piyasaları rekor kırarken, dünyanın piyasa değeri en yüksek 10 şirketinden 9'u da bu dönemde yatırımcısına kazandırdı.
REKLAMI KAPAT X