Jim Rogers uyardı: ABD piyasalarında düzeltme kapıda

Okuma Süresi: 2 Dakika
Jim Rogers uyardı: ABD piyasalarında düzeltme kapıda
Doviz.com
07.01.2026 15:06

ABD'de piyasaların uzun süredir güçlü performans gösterdiğini belirten ABD'li yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, "Piyasalarda büyük bir düzeltme için vaktin geldiğini düşünüyorum" uyarısında bulundu.

Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak tanınan ABD'li yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, ABD'de piyasaların uzun süredir güçlü performans gösterdiğini belirterek büyük bir düzeltme uyarısı yaptı.

ABD'nin Venezuela'ya yönelik askeri müdahalesinin "savunulacak" bir tarafı olmadığını söyleyen Rogers, "Tek umudum, bu süreçte bedel ödemek zorunda kalan tarafın biz olmaması" ifadesini kullandı.

Rogers, söz konusu gelişmelerin piyasalara yansıyabileceğini ve ABD piyasalarının 2008-2009'dan beri çok güçlü bir şekilde yükseldiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"ABD tarihindeki en uzun boğa piyasasından söz ediyoruz. Bu kadar uzun süren bir yükseliş döngüsü daha önce görülmedi. Bu nedenle piyasalarda büyük bir düzeltme için vaktin geldiğini düşünüyorum. Venezuela'da yaşananlar dahil bazı gelişmeler bunu tetikleyecektir ancak büyük bir düzeltmenin kapıda olduğunu söyleyebilirim. Bu düzeltme olursa, piyasalar elbette Venezuela'daki gelişmelere bağlayacaktır ve bu düzeltme başladığında tüm endeksler düşecektir. Şu anda tüm hisseler yüksek ve bu düzeltme olduğunda oldukça ciddi etkileri olacak."

"Çin ve Özbekistan hisselerimi tutuyorum"

ABD piyasalarındaki düzeltmenin bu yıl yaşanabileceğini ifade eden Rogers, öte yandan dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip Venezuela'da petrol sektörüne ilişkin gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini ve petrol fiyatlarının yükselebileceğini söyledi.

Rogers, "Şu anda ABD dahil birçok piyasadaki hisselerimi sattım, çünkü birçok piyasa çok yükseldi. Sadece Çin ve Özbekistan hisselerimi tutuyorum" dedi.

İLGİLİ HABER 2025 yılının en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu 2025 yılı, siyasi belirsizlikler, küresel riskler ve enflasyon tehdidi gölgesinde tamamlanıyor. Peki, sert dalgalanmaların yaşandığı yılda hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X