JPMorgan’dan hisse senedi yatırımcılarına uyarı

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan’dan hisse senedi yatırımcılarına uyarı
Doviz.com
28.03.2023 10:41

JPMorgan stratejisti Marko Kolanovic, bankacılık krizi ve resesyon riskinin yol açtığı ekonomik görünümdeki belirsizliklere atıfta bulunarak, hisse senedi yatırımcılarına defansif bir tutum sergilemeleri uyarısında bulundu.

JPMorgan stratejisti Marko Kolanovic, bankacılık sektöründe yaşanan gelişmelerin belirsizliği artırdığını, bu nedenle yatırımcıların hisse senetlerinde defansif kalmaları gerektiğini söyledi.

Pazartesi günü müşterile ile bir not paylaşan Kolanovic, önümüzdeki aylarda ekonomik büyüme tahminlerinde yapılabilecek aşağı yönlü revizyonların piyasaların algısını daha da bozabileceğini öngördü.

Düşük tahvil getirilerinden teknoloji sektörü hisselerinin olumlu etkilenmesinin beklendiğini belirten Kolanovic, bu nedenle ABD ve Avrupa hisselerinin daha avantajlı olacağını dile getirdi.

Morgan Stanley’in Michael Wilson liderliğindeki stratejistleri ise Fed’den Mayıs ayından sonra faiz indirimi fiyatlayan tahvil piyasalarının artık merkez bankası yönlendirmesine inanmadığı, bu durumun oynaklığı artırdığı ve hisse senetlerinde kârlılık beklentilerinin gerçek durumu yansıtmadığı değerlendirmesini yaptılar.

Banka iflasları ve resesyon endişelerine karşı ABD’de S&P 500 endeksi ise kritik 4 bin seviyesine doğru ilerlemeye devam ediyor. Buna göre endeks, son 4 işlem gününde dün 3. kez bu seviyenin üzerini test ederken, şubat sonundan bu yana da 4 kez ise bu seviye üzerinde kapanış gerçekleştirdi.

Ancak Goldman Sachs Group Inc.’in hedge fonlardan sorumlu ismi Tony Pasquariello, endeksin 4 bin üzeri hareketletlerinin uzun soluklu olmayacağını düşündüğünü belirtti.

REKLAMI KAPAT X