JPMorgan, dört Türk bankasını negatif izlemeye aldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan, dört Türk bankasını negatif izlemeye aldı
Doviz.com
23.01.2024 13:41

JPMorgan, 29 Ocak'ta başlayacak olan dördüncü çeyrek bilanço sezonu öncesinde dört Türk bankasını 'Negatif Katalizör İzleme' listesine aldığını duyurdu.

JPMorgan, Türk banka hisseleriyle ilgili temkinli bir analiz paylaştı. JPMorgan analistleri Mehmet Sevim ve Samuel Goodacre tarafından hazırlanan 23 Ocak tarihli analizde Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası ile Yapı Kredi'nin 'Negatif Katalizör İzleme' listesine alındığı bildirildi.

Türkiye'deki makroekonomik normalleşme sürecinden heyecan duyduğunu söyleyen banka yetkilileri, bankacılık sektörü için uzun vadede pozitif bir görünüm beklerken CEEMEA bölgesindeki banka hisselerine kıyasla Türkiye'de bankacılık endeksinin yılbaşından bu yana yüzde 12 prim yaptığını hatırlattı. Bu kapsamda banka yetkilileri, dördüncü çeyrek bilanço sezonuna temkinli yaklaştıklarını söyledi.

Bankanın analizinde kısa vadede çekirdek operasyonel trendin kötüleşebileceği öngörülürken, kur korumalı mevduatlardan dönüş çabalarının da ilave risk oluşturduğunu ifade etti.

Bankanın analizi sonrasında Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası ve Yapı Kredi için yatırım tavsiyesi 'nötr' olarak belirlendi.

JPMorgan, değerlendirmesine rağmen Akbank ve İş Başkası için hedef fiyatını sırasıyla 42 TL'den 45 TL'ye, 26,20 TL'den 30 TL'ye çıkardı.

JPMorgan analizinde Garanti BBVA ve Yapı Kredi hedef fiyatı ise aşağı çekildi. Buna göre banka, Garanti BBVA'nın hedef fiyatını 73,50 TL'den 72,40 TL'ye, Yapı Kredi'nin hedef fiyatını da 28 TL'den 27 TL'ye indirdi.

İLGİLİ HABER Strateji Raporu yayımlandı: Hassas Dengede Umutlu Bekleyiş Yapı Kredi Yatırım, 2024 yılı için hazırladığı 'Hassas Dengede Umutlu Bekleyiş' başlıklı strateji raporunu yayımladı.
REKLAMI KAPAT X