Kasım ayında temettü dağıtacak 9 şirket ve temettü miktarları

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kasım ayında temettü dağıtacak 9 şirket ve temettü miktarları
Doviz.com
03.11.2023 14:04

Yatırımcılar, Orta Doğu’daki gerginliklerin gölgesinde borsanın kasım ayı performansını merakla beklemeye başlarken; bazı yatırımcılar ise kısa vadeli hareketlerden arındırılmış bir şekilde temettü yatırımına devam ediyor. İşte kasım ayında temettü ödeyecek 9 şirket ve temettü miktarları...

Borsaya kote şirketlerin elde ettiği kârı hisse sahipleriyle paylaşmasına ‘temettü’ deniyor.

Savaş gündemiyle dalgalanan Borsa İstanbul’da bazı yatırımcılar ise kısa vadeli hareketlerden korunmak için yatırımlarında temettü stratejilerine ağırlık veriyor.

Buna göre kasım ayının devamında 9 şirketin hissedarlarına temettü dağıtması bekleniyor.

İşte temettü dağıtması beklenen 9 şirket ve temettü miktarları:

📌 Koroplast (KRPLS) 17 Kasım’da pay başına net 0,05 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 21 Kasım’da hesaplarda olacak.

📌 Duran Doğan (DURDO) 21 Kasım’da pay başına net 0,14 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 23 Kasım’da hesaplarda olacak.

📌 Aselsan (ASELS) 22 Kasım’da pay başına net 0,08 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 24 Kasım’da hesaplarda olacak.

📌 Doğuş Otomotiv (DOAS) 24 Kasım’da pay başına net 5,11 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 26 Kasım’da hesaplarda olacak.

📌 SDT Uzay (SDTTR) 24 Kasım’da pay başına net 0,35 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 28 Kasım’da hesaplarda olacak.

📌 Kayseri Şeker (KAYSE) 28 Kasım’da pay başına net 0,21 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 30 Kasım’da hesaplarda olacak.

📌 Kardemir Demir Çelik (KRDMA) 28 Kasım’da pay başına net 0,10 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 30 Kasım’da hesaplarda olacak.

Kardemir Demir Çelik (KRDMB) 28 Kasım’da pay başına net 0,10 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 30 Kasım’da hesaplarda olacak.

Kardemir Demir Çelik (KRDMD) 28 Kasım’da pay başına net 0,10 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 30 Kasım’da hesaplarda olacak.

*** Kardemir grup hisseleri 3 farklı payı içermektedir.  Buna göre şirket hisseleri yönetim kuruluna gönderdikleri üye sayısı ve ortaklık yapılarıyla ayrışmaktadır. Bu kapsamda yönetim kurulunun dağılımı; 4 üye KRDMA, 2 üye KRDMB, 1 üye KRDMD ve bağımsız üyeler şeklindedir. Bu 3 pay arasındaki fiyatsal fark zaman zaman açılabilmekte iken, temettü ödemelerinde ise bu gruplar arasında bir fark bulunmamaktadır.

📌 Lokman Hekim (LKMNH) 30 Kasım’da pay başına net 0,21 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 4 Aralık’ta hesaplarda olacak.

📌 Özsu Balık (OZSUB) 30 Kasım’da pay başına net 0,06 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 4 Aralık’ta hesaplarda olacak.

Temettü nedir?

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler, elde ettiği kârı şirketin büyümesi için kullanmakta ya da ortaklarına dağıtmaktadır. Şirketin kârını yatırımcıları ile paylaşma kararı almasına ise temettü denilmektedir. Buna göre temettü sırasında şirketin hissesine sahip olan tüm ortaklar, hesabında bulundurduğu hisse oranında bu kârdan yararlanmaktadır.

Temettü dağıtılıp dağıtılmayacağına, ne kadar ve ne zaman ödeneceğine ise şirketlerin genel kurul toplantılarında karar verilmektedir.

Temettü ödemesi ne zaman hesaba yatar?

Temettü ödeme tarihleri şirketler tarafından belirlenirken, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulur. Ödeme tarihi onaylanan şirketler ise 2 iş gününde bedeli yatırım hesaplarına nakit olarak aktarır.

Temettü yatırımıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için “Temettü nedir? Temettü yatırım stratejileri nelerdir?” başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE Temettü nedir? Temettü yatırım stratejileri nelerdir? Temettü nedir? Temettü yatırım stratejileri nelerdir?
REKLAMI KAPAT X