Kayseri Şeker halka arzında talep toplama başladı: KAYSE kaç lot verir?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kayseri Şeker halka arzında talep toplama başladı: KAYSE kaç lot verir?
Doviz.com
10.05.2023 11:13

Kayseri Şeker Fabrikası’nın halka arzında talep toplama bugün başladı. İşte KAYSE halka arzına dair bilinmesi gereken tüm detaylar…

KAYSE halka arzı için talep toplama bugün başlarken, taleplerin 12 Mayıs tarihine kadar alınacağı bildirildi.

Kayseri Şeker halka arzında dağıtım ise Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yeni kararı sonucunda bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle pay başına 16,27 TL olarak yapılacak.

KAYSE halka arz başvurusu nasıl yapılacak?

Konsorsiyum üyesi kurumlara ait uygulama ya da web siteleri üzerinden “halka arz” sekmesi kullanılarak talep girişi oluşturulabilecek. Yine aynı kurumlardan müşteri temsilcileriniz aracılığı ile elde edeceğiniz başvuru formlarını doldurarak halka arza katılmak mümkün olacak.

Ancak halka arza katılmak için nakit dışında blokaj yöntemi de kullanılabilecek. Buna göre, Bist 30 hisseleri teminat olarak gösterilebilirken, T1 ve T2 bakiye ile katılım mümkün olmayacak.

Kayseri Şeker kaç lot verir?

Halka arzda bireysel yatırımcılara 68.900.000 lot pay ayrılmıştır. Halka arza 2 milyon kişinin katılması halinde 33-35 lot hisse dağıtılması beklenebilir. Rakamlar ise başvuru sayısına göre değişiklik gösterecektir. Bu sebeple lot sayısının tahmini bir rakam olduğu unutulmamalıdır.

Kayseri Şeker halka arz katılım endeksine uygun mu? KAYSE paylarının satın alınması caiz mi?

Kayseri Şeker Fabrikası halka arzı, yayınlanan Borsa görüşüne göre katılım endeksi kriterlerini karşılamaktadır.

Konsorsiyum üyesi kurumlar arasında katılım bankaları da bulunmaktadır ve yatırımcılar bazı katılım bankaları üzerinden de halka arza katılabilecektir. Bu sebeple helal hassasiyeti olan yatırımcılar için Kayseri Şeker paylarının uygun olduğu bildirilmektedir.

Tıklayın: SPK'den iki şirketin halka arzına onay geldi!

REKLAMI KAPAT X