Kriz kahini Michael Burry’den SVB’nin iflası ile ilgili açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kriz kahini Michael Burry’den SVB’nin iflası ile ilgili açıklama
Doviz.com
14.03.2023 14:15

2008 krizini tahmin ederek ünlenen ve “The Big Short” filminde hikayesi anlatılan yatırımcı Michael Burry, Silicon Valley Bank'ın iflasının yol açtığı sorunların kısa sürede çözüleceğini belirtti.

Michael Burry, Silicon Valley Bank’ın çöküşünün ardından yayılan krizin büyümeyeceğine inandığını belirterek, “Amerikan bankacılık sektöründe süregelen çalkantı, ekonomi için büyük bir tehdit oluşturmadan kısa sürede çözülecektir.” dedi.

Burry, sonradan sildiği twitinde ise “Bu kriz çok hızlı bir şekilde çözülebilir. Burada gerçek bir tehlike görmüyorum” ifadelerini kullandı.

SVB’nin çöküşünü, 2001 yılında iflas eden ve birkaç üst düzey yöneticinin hapse atılmasıyla sonuçlanan enerji ticareti devi Enron’unkiyle de kıyaslayan Burry, kibir ve açgözlülükle dolu insanların aptalca riskler alarak başarısız olduklarını, hükümetin para basarak onları kurtardığını söyledi.

Burry, daha önce 2008’deki ekonomik kargaşada kilit rol oynayan yüksek faizli mortgage piyasasının krize gireceğini tahmin ederek açığa satış yoluyla büyük paralar kazanmıştı. Bu konuyu anlatan The Big Short filmi de büyük ses getirmişti.

REKLAMI KAPAT X