Kütahya Porselen, yeni üretim hattını erteledi: EYT gerekçe gösterildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kütahya Porselen, yeni üretim hattını erteledi: EYT gerekçe gösterildi
Doviz.com
06.04.2023 11:45

Kütahya Porselen'den KAP'a yapılan açıklamada, 359 personelinin EYT'den emekli olması nedeniyle 2023'ün son çeyreğinde devreye alınması planlanan yeni teknoloji üretim hattının devreye alınmasının ertelediği bildirildi.

EYT ile milyonlarca vatandaş emekli olmayı beklerken, EYT'nin şirketler üzerindeki muhtemel etkilerini ortaya koyan ilginç bir gelişme yaşandı. Buna göre Kütahya Porselen, toplam çalışanlarının dörtte birinden fazlasının EYT yasası ile emekli olması nedeniyle yeni üretim bandını devreye alma planını ertelediğini duyurdu. Bu kararın şirketin toplam üretiminin yüzde 20'sine etki edeceği de belirtildi.

Kütahya Porselen'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuya açıklanan 31.12.2022 finansal raporlarımızda yer alan toplam 1304 çalışanımızdan 359'unun EYT ve 15 yıllık hak kullanımı, kendi istekleri ile işten ayrılmış olması sonucu çalışanlarımızın eksilmesinden kaynaklanan zorunlu durum nedeniyle, yılın son çeyreğinde devreye alınması planlanan yeni teknoloji komple yatırım tesisimiz devreye alınıncaya kadar, kısmen 2.el, kısmen eski teknoloji üretim hatlarımızın duruşa geçirilmesine, karar verilmiştir."

Etiketler: EYT KUTPO KAP
REKLAMI KAPAT X