Meta 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Meta 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracak
Doviz.com
09.11.2022 15:42

Zuckerberg çarşamba günü, Meta'nın 11.000'den fazla çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg daha önce konuyla ilgili, önümüzdeki yıl boyunca yatırımların az sayıda yüksek öncelikli alana odaklanacağını ve bazı ekiplerin bu sebeple küçülebileceği aktarmıştı.

Zuckerberg, bugün ise yaptığı açıklamada, "Bugün Meta'nın tarihinde yaptığımız en zor değişikliklerden bazılarını paylaşıyorum. Ekibimizin büyüklüğünü yaklaşık %13 oranında azaltmaya ve 11.000'den fazla yetenekli çalışanımızın işine son vermeye karar verdim. Daha yalın ve daha verimli bir şirket olmak için harcamaları kısarak ve yeni işe alımları dondurma kararımızı ilk çeyreğe kadar uzatarak, bunu gerçekleştirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Zuckerberg ayrıca, “Bu karar ve bu karara nasıl geldiğimiz konusunda sorumluluk almak istiyorum. Bunun herkes için zor olduğunu biliyorum ve özellikle etkilenenlerden özür dilerim. Bu üzücü bir an ve bundan kaçış yok. Ayrılanlara, buraya kadar kattığınız her şey için tekrar teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Zuckerberg, işten çıkarılan çalışanların 16 haftalık tazminatlarını da vereceklerini belirterek, her hizmet yılı için ekstra iki haftalık tazminat daha verileceğini söyledi. Zuckerberg ayrıca, çıkardığı işçilerin altı ay boyunca sağlık sigortasını da karşılayağını belirtti.

Yatırımcılar ise, Meta'nın üçüncü çeyrekte yıllık %19 artışla 22,1 milyar dolara yükselen maliyet ve giderlerinden endişe duyuyordu.

Meta'nın toplam satışları üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %4 azalarak 27,71 milyar dolara gerilerken, faaliyet gelirleri de bir önceki yıla göre %46 azalarak 5,66 milyar dolara düşmüştü.

Ekim ayının sonlarında hisselerin yaklaşık %20 düşmesine neden olan üçüncü çeyrek bilançosunun ardından bu kararla meta yatırımcıları, dördüncü çeyrek bilançosunu umutla beklemeye başladı.

Meta'nın hisseleri Zuckerberg’in açıklamaları sonrasında, vadeli işlemler piyasasında yaklaşık %4 artış gösterdi.

REKLAMI KAPAT X