Microsoft ve Apple arasındaki ünvan yarışının kazananı kim olacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Microsoft ve Apple arasındaki ünvan yarışının kazananı kim olacak?
Doviz.com
29.01.2024 16:31

Microsoft ile Apple arasındaki en değerli şirket yarışı son dönemde kızışırken, Microsoft’un yapay zekaya yatırımlarıyla gelecek beş yıl içerisinde Apple'ın önüne geçeceği tahmin ediliyor.

Bu yıl hisselerinde yüzde 7 artış yaşayan ve değerini 3 trilyon doların üzerine taşıyan Microsoft, Apple'ı geçerek dünyanın en değerli şirketi ünvanını almıştı.

Reuters'ın haberine göre 13 kurumsal yatırımcı ise beş yıl sonra da Microsoft'un daha değerli olacağı yönünde görüş belirtti. Yatırımcılar ayrıca Microsoft'un yapay zeka alanındaki son başarılarının Apple karşısında güçlü bir avantaj sağladığının da altını çizdi.

Microsoft, ChatGPT’ye erken yatırımlar yaparken, üretken yapay zeka teknolojisinden de faydalanmayı umuyor.

Apple ise on yılı aşkın bir süredir en pahalı yatırımı olan Vision Pro karma gerçeklik başlığının satışıyla zirvede tutunmak istiyor.

Şirket ayrıca daha iyi fotoğraflar çekmek için ürün işlevlerine yapay zekayı sessizce dahil ediyor. Buna rağmen yatırımcıların ise daha fazla yapay zeka planı duymak istediği belirtiliyor.

Teknoloji devlerinin bu yatırım hamlelerinin ortasında yatırımcılar ise Microsoft’un salı günü, Apple’ın ise perşembe günü bilançosunu açıklamasını bekliyor.

İLGİLİ HABER Microsoft'un piyasa değeri 3 trilyon doları aştı ABD'li teknoloji devlerinden Microsoft'un piyasa değeri ilk kez 3 trilyon doları aştı.
REKLAMI KAPAT X