MKK, halka arzların artmasını hedefliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
MKK, halka arzların artmasını hedefliyor
Doviz.com
28.08.2024 16:47

MKK Genel Müdürü Ekrem Arıkan, hedeflerinin halka arz sayısının artması olduğunu bildirdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ekrem Arıkan CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Buna göre Arıkan, sermaye piyasalarında son 10 yılda dijitalleşmenin büyük bir ivme kazandığını belirterek, "Sermaye piyasamızda dijitalleşme çok hızlandı" dedi.

Yeni dönemde kripto varlıklarla ilgili önemli bir adım atılacağını da duyuran Arıkan, "Kriptolar, hizmet sağlayıcılar aracılığıyla MKK'ya raporlanacak" dedi.

Arıkan, "Muhtemeldir ki, taslak çalışmaları sürerken söyleyebilirim, malum kripto varlıklarla ilgili kaydi saklama olacak mı diye soruluyordu. Meclis'ten kanun çıktı. İkincil, üçüncül düzenlemelerde detayı belli olacak. Tabii ki belirleyici SPK burada ama raporlama vasıtasıyla kripto varlık hizmet sağlayıcılardan MKK'ya raporlanacak. Neden MKK üzerinden kaydi saklama olmuyor deniyordu. Geleneksel sermaye piyasası araçlarında ihraç edildikten itibaren MKK var. Ama kripto varlıklar için öyle bir şey söz konusu değil. Dünyanın herhangi bir yerinde mining yapılıyor. hem saklamacı bankadan, hem kripto varlık platformlarından raporlamayla kripto varlık yükümlülüklerinin ilgili yetkili mercilere raporlamaların yapılacağı bir sistem olacak" dedi.

Yatırım fonlarındaki büyümeye de değinen Arıkan, "Yatırım fonlarında istikrarlı bir artış var" ifadelerini kullandı. Yatırımcı sayısının 7-8 milyon arasında dengelendiğini belirten Arıkan, sermaye piyasalarının geleceğiyle ilgili olarak "Hedefimiz, halka arzların artması" dedi.

İLGİLİ HABER SPK, iki şirketin ilk halka arzını onayladı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ ve Cem Zeytin AŞ'nin ilk halka arzına onay verdi.
REKLAMI KAPAT X