Morgan Stanley beklentilerin üzerinde kâr elde etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Morgan Stanley beklentilerin üzerinde kâr elde etti
Doviz.com
17.01.2023 16:30

Morgan Stanley, hızla kötüleşen makroekonomik koşullar ve jeopolitik gerilimler karşısında risk iştahının keskin bir şekilde azalmasıyla düşen satın alım anlaşmalarına rağmen yatırım bankacılığı işlemlerinin piyasadaki oynaklıktan destek bulmasıyla analistlerin beklentisinin üzerinde kâr elde etti.

Yatırım bankacılığındaki bu karamsar tablo ise Wall Street yatırım bankacılarının milyarlarca dolarlık birleşme ve satın alma işlemlerine danışmanlık yaptığı ve on yılı aşkın bir süredir halka açık piyasalarda işlem gören en büyük müşterilerden bazılarının listelemelerine aracılık ettiği 2021 yılının ardından geldi.

Morgan Stanley'in danışmanlık, hisse senedi ve sabit gelir segmentlerindeki gelir düşüşleriyle birlikte bankanın yatırım bankacılığı işinden elde ettiği gelir dördüncü çeyrekte %49 azalarak 1,25 milyar dolara geriledi.

Geçen yıl değerinin yaklaşık %13'ünü kaybeden şirketin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde ise yaklaşık %1 yükseldi.

Yatırım bankacılığı işindeki yavaşlama ise Morgan Stanley'in net gelirini olumsuz etkileyerek dördüncü çeyrekte %12 düşüşle 12,7 milyar dolara gerilemesine sebep oldu.

Yine de, alım satım işlemleri banka için beklenmedik bir artışa imza atarak dördüncü çeyrekte %26 artışla 3,02 milyar dolara yükseldi.

Şirketin istikrarlı gelir elde etme eğiliminde olan servet yönetimi biriminin gelirleri de bu çeyrekte %6 artış gösterdi.

Bankanın amortisman sonrası hisse başına kârı 1,31 dolar olurken, Refinitiv verilerine göre analistler bankanın 1,19 dolar kâr edeceğini tahmin ediyorlardı.

Morgan Stanley'in adi hisse senetleri sahiplerine olan vergi ve rüçhanlı temettü ödemesi sonrası kârı 2022'nin son çeyreğinde 2,11 milyar dolar, yani hisse başına 1,26 dolar olarak açıklandı.

REKLAMI KAPAT X