Morgan Stanley hisse senetlerinde çift haneli düşüş bekliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Morgan Stanley hisse senetlerinde çift haneli düşüş bekliyor
Doviz.com
30.11.2022 15:36

Morgan Stanley'den Mike Wilson, 2023'ün başlarında hisse senetlerinde çift haneli düşüş beklediğini açıkladı.

Gelecek yıl için S&P 500 hedefi 3.900 olan Mike Wilson, hisse senetlerini vuracak aşağı yönlü bir satış dalgasına hazırlıklı olunması konusunda uyarıda bulundu.

Wilson konuyla ilgili, "Bu bir yol. Yani 12 ay sonra ne olacağı kimsenin umurunda değil. Önümüzdeki 3 ila ayla ilgilenmeleri gerekiyor. İşte tam da bu noktada önemli bir aşağı hareket gelebileceğini düşünüyoruz." dedi.

Wilson ayrıca, S&P'nin 2023'ün başlarında son kapanışına göre yaklaşık %24'e yakın düşmesini beklediğini belirterek, "Muhtemelen yılın ilk dört ayında 3.000 ila 3.300 arasında bir S&P 500 beklemelisiniz." dedi.

Salı günü S&P 500 ise, bu yıl şimdiye kadar %17 değer kaybettikten sonra 3.957,63 seviyesinden kapandı.

Ayı piyasasının sona ermediğini söyleyen Wilson, "Tahminlerimiz doğruysa, önemli ölçüde daha düşük dip seviyelerimiz olacak. Kayıpların çoğu ise büyük şirketlerde yaşanacak. Bu sadece teknoloji değil, perakende ve imalat sektörlerinde de olabilir. Hisse senetleri ekim ayında zor zamanlar geçirirken, para diğer alanlara gitti. Dolayısıyla, son dönemde yaşanan ralli sadece hareket eden paranın yeniden konumlandırılmasından kaynaklandı." değerlendirmesinde bulundu.

Wilson ayrıca son yükselişle ilgili tahminlerinin tutarlılığına da vurgu yaparak, "Bu taktiksel rallileri haber vermek bizim işimiz. Bu seferkini doğru tahmin ettik. Ben hala bu taktiksel rallinin yıl sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

Wilson temmuz ayında da, haziran ayının en düşük seviyesinin muhtemelen aşağı doğru son hareket olmadığı konusunda uyarıda bulunmuştu. Bunun ardından 13 Ekim'de S&P 500 endeksi, 52 haftanın en düşük seviyesi olan 3.491.58 seviyesine ulaşmıştı.

Yine de Wilson kendisini tam anlamıyla bir ayı olarak görmediğini ve her şeyi satmanın mantıklı olmadığını söyleyerek, “Önümüzdeki birkaç hafta içinde hisse senetleri yükselmeye devam edebilir.” dedi.

REKLAMI KAPAT X