Morgan Stanley: S&P 500'deki düşüş beklenenden daha sert olabilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Morgan Stanley: S&P 500'deki düşüş beklenenden daha sert olabilir
Doviz.com
19.12.2022 16:45

Morgan Stanley hisse senedi stratejistleri, ABD hisse senetlerinin önümüzdeki aylarda düşmeye devam edeceği yönündeki tahminlerinden giderek daha emin olmaya başladıklarını belirterek, “S&P 500'deki düşüş, çoğu yatırımcının beklediğinden daha sert olabilir.” dedi.

Stratejistler, geçen hafta yaşanan yükseliş içinse "Olay sona erdi." değerlendirmesinde bulundu.

Stratejistler, paylaştıkları bir müşteri notunda, "İki hafta önce taktiksel rallinin sona erdiğini söylemiş olmamıza rağmen, geçen hafta yaşanan yükseliş bunu doğrulayacak teknik dönüşü sağladı." ifadelerini kullandı.

Stratejistler ayrıca, 2023'ün kapanış haftalarında piyasaların yükseliş aramaya daha az eğilimli olması nedeniyle satışların artabileceği uyarısında da bulunarak, "2022 gibi düşüş yıllarında, yıl sonunda ralli arama ihtiyacı genellikle daha düşüktür. Trend ise aşağı yönlüdür. Bu da, 31 Aralık tarihine kadar sürecek bir yıl sonu rallisi ihtimalini azaltıyor." değerlendirmesinde bulundular.

Müşterilerine yıl sonunda ve ilk çeyrekte satış baskısının artabileceği uyarısında bulunan stratejistler, kısa vadeli hareketleri tahmin etmenin ise zorlaşacağını belirtti.

Stratejistler, ABD hisse senetlerinin düşüş eğilimini sürdürmesini ve S&P 500'ün 3000-3300 aralığına inmesini beklediklerini söyleyerek, "Tahminlerimiz doğru çıkarsa, hisse senedi fiyatlarındaki düşüş, çoğu yatırımcının beklediğinden çok daha sert olacaktır." dedi.

REKLAMI KAPAT X