Morgan Stanley, Türk bankaları için hedef fiyatlarını revize etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Morgan Stanley, Türk bankaları için hedef fiyatlarını revize etti
Doviz.com
23.07.2024 16:36

Türk bankalarının ikinci çeyrek karlarının, yüksek fonlama maliyetleri nedeniyle baskı altında kalacağını öngören Morgan Stanley, Türk bankaları için hedef fiyatlarını revize etti.

Morgan Stanley'in değerlendirmesi şöyle oldu:

"Garanti'ye temel varlık odaklı yaklaşımı nedeniyle 'ağırlığı yükselt' ile başladık. Hisseler haziran ortasından bu yana yüzde 25 yükselirken ve 12 aylık vadeli fiyat hedefimize göre dolar bazında yüzde 1 artışa işaret ederken (TL bazında yüzde 20), karımızı alıp eşit ağırlığa geçiyoruz.

Akbank, fiyat hedefimize göre dolar bazında yüzde 17 yukarı yönlü ve en cazip risk getirisi ile Türk Bankaları'nda ağırlığa yükselt pozisyonumuzu koruyor. İş Bankası'nı dolar bazında yüzde 1 yukarı yönlü ve Türk Bankaları kapsamımızdaki en az cazip risk getirisi ile göreceli olarak ağırlığı azalta taşıyoruz.

Yapı Kredi için eşit ağırlık notumuzu koruyoruz. Garanti ve Akbank için tahminlerimiz büyük ölçüde değişmezken, Yapı Kredi ve İş Bankası için tahminlerimiz bu yıl için yüzde 15 ve 2025-26 için ortalama yüzde 4 daha düşüktür."

İLGİLİ HABER JPMorgan’dan Türk bankalarına ilişkin uyarı JPMorgan, Türk bankalarındaki temel eğilimlerin, makro yeniden düzenlemenin maliyetinin banka bilançolarını ve Kar/Zarar'larını etkilemeye devam etmesi nedeniyle 2024 ikinci çeyrekte daha da kötüleşmesinin muhtemel olduğunu savundu.
REKLAMI KAPAT X