Nisan ayı halka arz takvimi: Hangi şirketler nisanda borsaya katılacak?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Nisan ayı halka arz takvimi: Hangi şirketler nisanda borsaya katılacak?
Doviz.com
03.04.2023 16:38

Borsada çalkantıların devam etmesi yatırımcıları nispeten daha güvenli buldukları halka arzlara yöneltti. Bu eğilimin ardından ise halka arzlar oldukça merak edilmeye başlandı. Bu sebeple nisan ayında halka arzı kesinleşen şirketleri sizler için inceledik. İşte halka arzı kesinleşen şirketler ve detayları....

EY, Global Halka Arz Trendleri 2023 Raporu'nun ilk çeyrek dönem sonuçlarına göre,  bu yılın ocak-mart döneminde gerçekleştirilen halka arz işlemi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla küresel çapta yüzde 9 azalış göstererek 299 olurken, ülkemizde ise halka arzlara olan ilgi gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Şirketler de yatırımcıların bu ilgisinden faydalanmak için SPK'ya başvuruda bulunuyor. Başvuruları onaylanan şirketlerin halka arz takvimi ise SPK tarafından duyuruluyor.

Buna göre Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), nisan ayı için 2 şirketin başvurusu onaylandı. Bu şirketlerden ilki borsada KOPOL koduyla işlem görecek Koza Polyester San. ve Tic. A.Ş., ikincisi ise CVKMD koduyla işlem görecek Cvk Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.

KOPOL halka arzı nasıl olacak?

Eşit dağıtım yöntemiyle halka arz olacak Koza halka arzda 44,390,000 Lot pay edilecek. Aracı kurum ise Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. olacak. Halka arz fiyatı ise 24,50 TL olarak belirlendi.

Koza Polyester 2012 yılında Gaziantep şehrinde Akınal ailesi tarafından kurulmuştur. Koza Polyester Türkiye’nin kontinü polimerizasyon’dan polyester elyaf üreten ikinci şirketi konumundadır ve elyaf üretiminde Avrupa’nın en büyük kapasitelerinden birine sahiptir. Koza Polyester 2013 yılı sonunda üretim faaliyetlerine başlamıştır.

Koza’nın geniş bir üretim yapabilme kabiliyeti mevcut olup, bu kabiliyet ile birçok farklı endüstriye hitap etmektedir. Bunlardan bazıları polimer/cips kullanan firmalar (FDY, POY, BCF Spunbond, Film, Plastik ve masterbatch üreticileri), plastifiyan üretimi ile PVC & Kablo, Kauçuk, suni deri ve diğer plastik endüstrilerine hitap etmektedir.

CVKMD halka arzı nasıl olacak?

105 TL olarak belirlenen halka arz fiyatında dağıtım yöntemi eşit olacak. 8,400,000 lot dağıtılacak.

CVK Madencilik, 100% yerli sermaye ile kurulmuş olan işletmeleri ile maden faaliyetlerini sürdürmektedir. CVK Madencilik, modern mühendislik uygulamaları ve teknolojinin sunduğu tüm imkânlardan faydalanarak, faaliyetlerinin etki ve ölçeğini gün be gün artırmaya ve Türkiye’nin en yüksek kaliteli krom, kurşun, çinko, bakır, manyezit cevherlerini üretmeye devam etmekte olup, altın cevheri üretimi için de AR-GE çalışmalarına son sürat devam etmektedir.

Etiketler: halka arz CVKMD KOPOL
REKLAMI KAPAT X