Nisan ayında temettü dağıtacak 15 şirket ve temettü miktarları

Okuma Süresi: 2 Dakika
Nisan ayında temettü dağıtacak 15 şirket ve temettü miktarları
Doviz.com
04.04.2024 14:01

Borsada yaşanan yükselişin ortasında bazı yatırımcılar kısa vadeli hareketlerden arındırılmış şekilde temettü yatırımına devam ediyor. İşte temettü yatırımcıları için derlenen nisan ayı temettü takvimi..

Haftanın dördüncü işlem gününe yatay bir seyirle başlayan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yeniden 9 bin puanın üzerine çıktı.

Borsada yaşanan yükselişe ise yüzde 4,41 artışla iletişim sektörü öncülük etti. Son olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yeni cep telefonu tarife ücretlerini yayınlamış ve teknoloji hisselerindeki hareketlilik karar sonrasında hız kazanmıştı.

İLGİLİ HABER Cep telefonu tarifeleri zamlandı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yeni cep telefonu tarife ücretlerini yayınladı. Buna göre yurt içi aramanın dakikası 3 lira 12 kuruş, yurt dışı arama ücretinin dakikası 31 lira 35 kuruş oldu. SMS ücretleri ise 2 lira 23 kuruşa yükseltildi.

İletişim sektörü dışında borsada yükseliş kaydeden endekslerden bir diğeri ise temettü endeksi oldu. Buna göre temettü endeksi yüzde 2’nin üzerinde kazançla borsadaki yükselişe katkı sağlayan endekslerden bir diğeri olarak öne çıktı.

Temettü yatırımcılarını ilgilendiren takvimde ise nisan ayının geri kalan kısmında 15 şirket yer alıyor. 

İşte nisan ayının kalan kısmında temettü dağıtması beklenen şirketler ve temettü miktarları:

Temettü nedir?

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler, elde ettiği kârı şirketin büyümesi için kullanmakta ya da ortaklarına dağıtmaktadır. Şirketin kârını yatırımcıları ile paylaşma kararı almasına ise temettü denilmektedir. Buna göre temettü sırasında şirketin hissesine sahip olan tüm ortaklar, hesabında bulundurduğu hisse oranında bu kârdan yararlanmaktadır.

Temettü dağıtılıp dağıtılmayacağına, ne kadar ve ne zaman ödeneceğine ise şirketlerin genel kurul toplantılarında karar verilmektedir.

Temettü ödemesi ne zaman hesaba yatar?

Temettü ödeme tarihleri şirketler tarafından belirlenirken, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulur. Ödeme tarihi onaylanan şirketler ise 2 iş gününde bedeli yatırım hesaplarına nakit olarak aktarır.

Temettü yatırımıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için “Temettü nedir? Temettü yatırım stratejileri nelerdir?” başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

İLGİLİ ANALİZ 2024 yılında yüksek temettü getirisi beklenen 10 hisse 2024 yılında lira bazlı rekorunu tazeleyen Borsa İstanbul'da bu yıl yüksek temettü getirisi sağlaması beklenen 10 hisseyi sizler için inceledik.
İLGİLİ HABER Borsada yarınki işlemlerde 10 günlük takas süresi Gelecek hafta Ramazan Bayramı nedeniyle tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 10 gün sonra gerçekleştirilecek.
REKLAMI KAPAT X