Pasifik Teknoloji halka arz sonuçları açıklandı: PATEK kaç lot verdi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Pasifik Teknoloji halka arz sonuçları açıklandı: PATEK kaç lot verdi?
Doviz.com
08.02.2024 17:02

Pasifik Teknoloji halka arzında talep toplamanın tamamlanmasının ardından halka arz sonuçları da Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlandı. Peki, PATEK bireysel yatırımcıya kaç lot verdi? İşte detaylar..

Borsa İstanbul’da uzun bir aradan sonra yeniden başlayan halka arz rüzgarı bu hafta 2 yeni halka arz heyecanı ile devam etti. Pasifik Grubu’nun borsadaki 4. şirketi olmaya hazırlanan Pasifik Teknoloji ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. (PATEK) halka arzında talep toplamanın tamamlanmasının ardından ise resmi halka arz sonuçları Halk Yatırım menkul Değerler A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlandı.

Buna göre Halk Yatırım tarafından paylaşılan metinde, halka arz sonuçlarına ilişkin şunlar kaydedildi:

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle, 6 – 7 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşmiştir.

Halka arzda birim fiyat 35,00 TL olarak açıklanmış olup, halka arz edilen 27.000.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirilmiş; buna göre halka arz büyüklüğü 945.000.000 TL olmuştur.

Halka arzda; Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2,56 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara yaklaşık 8,74 katı oranında talep gelmiştir. Halka arz fiyatı üzerinden yatırımcı grubu bazında gelen talep, halka arz tahsisatı ve dağıtım bilgisi aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Kaynak: KAP

KAP’ta yayımlanan sonuçlara göre bireysel yatırımcılara kişi başı azami 7-8 lot hisse dağıtımı yapıldı.

Öte yandan Pasifik Teknoloji ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. (PATEK) paylarının halka arzında, payların %5`inden fazlasını alan gerçek/tüzel kişi bulunmadı.

Diğer halka arzlarla ilgili daha fazla bilgiye sahip olabilmek için Halka Arz sekmemizi takip edebilirsiniz.

REKLAMI KAPAT X