Rekabet Kurumu'ndan sigorta sektörüne soruşturma

Okuma Süresi: 1 Dakika
Rekabet Kurumu'ndan sigorta sektörüne soruşturma
Doviz.com
02 Nisan 2026 09:07

Rekabet Kurumu sigorta sektöründeki şirketlere yönelik inceleme başlattı. Agesa tarafından yapılan resmi bildirimde, Medisa Sigorta'nın da soruşturma kapsamına alındığı ancak inceleme başlatılmasının şirketlerin doğrudan kanunu ihlal ettiği veya ceza alacağı anlamına gelmediği ifade edildi.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan resmi açıklamada, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde sektörde faaliyet gösteren çeşitli teşebbüslerin mercek altına alınacağı bildirildi.

Yürütülen çalışmanın temel amacı, ilgili şirketlerin piyasadaki rekabet kurallarına aykırı hareket edip etmediklerinin net bir şekilde ortaya konulması olarak detaylandırıldı.

Agesa ve Medisa Sigorta özelindeki gelişmeler

Agesa Hayat ve Emeklilik bünyesinden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen bildirimde, Medisa Sigorta’nın da dahil edildiği kapsamlı soruşturmanın Rekabet Kurumu kararıyla resmen başlatıldığı dile getirildi.

Şirket, kurumsal şeffaflık gereği süreci yatırımcılarıyla paylaşırken, incelemenin içeriğine dair detayların yasal çerçevede takip edildiğini aktardı.

Kurumun duyurusunda, bir soruşturmanın açılmış olmasının, hakkında inceleme yapılan şirketlerin kanun hükümlerini çiğnediği ya da mutlaka bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalacağı şeklinde yorumlanmaması gerektiği vurgulandı.

İLGİLİ HABER Rekabet Kurumu “Büyük Dörtlü”ye soruşturma açtı Rekabet Kurumu, denetim ve mali müşavirlik sektöründe faaliyet gösteren 65 teşebbüse yönelik geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Aralarında küresel ölçekte "Büyük Dörtlü" olarak isimlendirilen kurumların Türkiye temsilcilerinin de bulunduğu toplam 65 şirket, rekabeti kısıtlayıcı faaliyetleri nedeniyle incelemeye alındı.
REKLAMI KAPAT X