Sasa'da hissedarlar tedirgin

Okuma Süresi: 2 Dakika
Sasa'da hissedarlar tedirgin
Doviz.com
05.01.2023 15:30

2021 yılının başlarında 7 lira seviyesinden işlem gören SASA hisselerinin 189,10 liraya kadar çıkmasından sonra yaşanan düşüşle yatırımcıların tedirginliği de arttı.

SASA Polyester son zirvesinin ardından başlattığı düşüş hareketiyle yatırımcılarını mutsuz etmeye devam ediyor.

2021 yılı başında 7 lira olan şirket hisselerinin fiyatı 189 liraya kadar yükselirken, bu zirve seviyesinin ardından hissede fiyatla birlikte işlem hacimleri de düşmeye başladı.

Şirket hisseleri bugün son olarak Borsa İstanbul'daki geri çekilmeye öncülük ederek saat 15:15 itibarıyla %4,80 düşüşle 93,30 seviyesinden işlem gördü.

Son aylarda yaşanan keskin düşüşe rağmen SASA hisseleri yıllık bazda yatırımcılarına hala %238 kazanç sağladığı görülüyor.

Ancak, 2023’ün ilk haftasında yaklaşık %13 değer kaybeden hisse senedi, bir ay önceki zirvesine göre ise yüzde 40 aşağıda bulunuyor.

SASA’da ne oldu? 

SASA hisse senedi 7 liradan 184 liraya kadar yükselmiş ve şirketin hakim ortağı İbrahim Erdemoğlu, şirket hisselerinin ederinin bu olmadığını fiyatlamaların aşırı seviyelerde gerçekleştiğini açıklamıştı. 

Açıklamalarının ardından Erdemoğlu'nun hisse satışı da gerçekleştirmesi ise fiyatlardaki düşüşü tetikledi. Bunun ardından şirket hisseleri zamanla değer kayıplarını derinleştirdi. 

Şirket tarafından KAP'a yapılan bildiride son olarak 115 liradan 2 milyon 500 bin lot satış yapıldığı belirtildi. 

Şirkette son durum ne?

Şirket hisselerinin değer kaybetmesinin ardından yatırımcılar şirketin durumu ile ilgili de son günlerde merak içine girdi. 

SASA Polyester, son olarak şirket mamul fiyatlarına kilo başına 10 ila 16 sent arasında değişen tutarlarda zam yapıldı.

Buna göre, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak zamlı tarife ile “ekru poyun (final 50’den/36 fil yarıma)” tamamı ön ödemeli fiyatı 1,580 Amerikan dolarına yükseltilirken, peşin ödeme fiyatı ise 1,585 dolara çıktı. 1 ay vadeli fiyat ise 1,601 dolar oldu.

SASA Polyester Genel Müdürlüğü’nden müşterilere tebliğ edilen tarifede ön ödemeli fiyat şartının her ayın ilk 5 iş günü içerisinde sipariş verilmesi ve siparişe ait toplam tutarın yine ilk 5 iş günü içerisinde ödenmesi hâlinde geçerli olacağı belirtildi. Vadeli ödemeler için aylık %1 vade farkının fiyata ilave edileceği de vurgulandı.

Etiketler: SASA hisse senedi
REKLAMI KAPAT X