Snapchat borsalara satış baskısı getirdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Snapchat borsalara satış baskısı getirdi
Doviz.com
21.10.2022 14:22

Sosyal medya şirketi Snapchat'in, beklentileri karşılamayan bilançosu ABD borsaları üzerinde satış baskısı yarattı.

Açıklanan bilançoya göre, gelir bir önceki yıla kıyasla %6 artsa da, şirketin nakit akışında önemli ölçüde gerileme görüldü.

Snapchat'in sahibi olan Evan Spiegel, "Bu çeyrekte işimizi üç stratejik önceliğimize daha fazla odaklamak istedik; topluluğumuzu büyüterek etkileşimleri derinleştirmek, gelir büyümemizi yeniden hızlandırmak ve artırılmış gerçekliğe yatırım yapmak" dedi.

Spiegel ayrıca, "Topluluğumuzun bir önceki yıla göre %19'luk bir artışla 363 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşması, bu değişken makroekonomik ortamda uzun vadeli fırsatlarımızı artırmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ancak nakit akışında gerçekleşen gerilemeyle ilgili, reklam verenlerin artan enflasyon ve jeopolitik sorunlar nedeniyle harcamalarını kıstığı belirtildi.

Sosyal medya şirketi Snap Inc ve vadeli işlem piyasalarında reklam gelirine dayanan iş modeline sahip şirketler bu açıklamayla birlikte bugün değer kaybetmeye başladı.

Snap Inc (NYSE:SNAP) %27,80 düşüşle 7,79 seviyesinden, Alphabet Inc (NASDAQ:GOOGL), %1,83 düşüşle 98,14 seviyesinden, Twitter Inc (NYSE:TWTR), %7,80 düşüşle 48,35 seviyesinden, Pinterest Inc (NYSE:PINS), %7,40 düşüşle, 21,27 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler ise, bu hisselerin düşüşünün, ABD tahvillerinin getirilerinin güçlendiği bir ortamda gerçekleşmesinden endişe duyduklarını belirtti. ABD iki yıllık tahvil faizi bugün %4,60 seviyesinin üzerinde seyrediyor.

ABD borsaları, dün açıklanan işgücü piyasasının sağlamlığına vurgu yapan işsizlik maaş başvuruları verisi sonrasında, Fed'in daha fazla faiz artışına gidebileceği beklentisiyle günü düşüşle kapatmıştı.

Etiketler: Snap Inc abd bilanço borsa
REKLAMI KAPAT X