SPK, BigChefs'in halka arzını onayladı

Okuma Süresi: 3 Dakika
SPK, BigChefs'in halka arzını onayladı
Doviz.com
28.04.2023 08:45

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), BigChefs'in halka arzını onayladığını duyurdu.

SPK haftalık bültenine göre, Kurul, Büyük Şefler Gıda Turizm Tekstil Danışmanlık Organizasyon Eğitim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (BigChefs), 22,50 liradan halka arz başvurusunu onayladı.

Buna göre şirket, sermayesinin 100 milyon TL'den 107 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 7 milyon TL pay ile LuxChefs S.a.r.l.’nin sahip olduğu 20 milyon TL nominal değerli, Gamze Hatice Cizreli'nin sahip olduğu 3,5 milyon TL ve Fethi Saruhan Tan'ın sahip olduğu 3,5 milyon TL nominal değerli B grubu payları halka arz edecek.

Fazla talep gelmesi halinde LuxChefs S.a.r.l.’nin 3 milyon TL nominal değerli B grubu payın da ek satışı gerçekleştirilebilecek.

CW Enerji halka arzının talep toplamasında son gün

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) daha önce onay verdiği CW Enerji’nin halka arzı için ise bugün talep toplamada son gün.

CW Enerji halka arz sonuçlarının talep toplama işlemlerinin sona ermesinin ardından en geç 2 iş günü içerisinde KAP tarafından açıklanması bekleniyor.

Diğer detaylar

SPK haftalık bültenine göre kurul, Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaretin 80 milyon 300 bin lira, Lüks Kadife Ticaret ve Sanayii'nin 18 milyon lira, Ege Seramik Sanayi ve Ticaret'in 210 milyon lira, Çan2 Termikin 480 milyon lira, tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu, Ege Seramik Sanayi ve Ticaret'in 75 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu onayladı.

Kurul, Info Yatırım Menkul Değerler'in 200 milyon lira, Shell & Turcas Petrolün 1 milyar lira, Turkcell İletişim Hizmetlerinin 8 milyar lira, Ziraat Bankasının 5 milyar lira, DenizBank'ın 3 milyar dolar, Yapı ve Kredi Bankasının toplam 10 milyar dolar, VakıfBank'ın 1 milyar avro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusuna onay verdi.

Para cezaları

Kurulca, Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret'e, Niğde’deki arsasının üzerinde yapılması planlanan AVM projesinin finansmanı konusunda yabancı yatırımcı arayışlarından sonuç alınamadığına ilişkin açıklamanın zamanında yapılmaması nedeniyle 46 bin 958 lira, Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (KGYO) pay piyasasında 23 Mayıs 2022-31 Ekim 2022 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, sosyal medya hesabı üzerinden KGYO paylarına ilişkin olarak takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten sonra mülkiyetinde bulunan KGYO paylarını satması dolayısıyla 1 kişiye 580 bin 793 lira, Uluslararası Değerleme Standartlarına aykırı değerleme raporu hazırlanması nedeniyle Avrupa Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık'a 93 bin 916 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

İzinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulunan, “Olive Markets”, “X Trade”, “Lamda Brokers”, “Landes Capital Markets/Landes FX”, “Efor FX”, “Troy FX”, “Ottoman FX”, “FXTRD”, “ITM FX” ve “SMW Capital Markets” internet sitelerinin içerik sağlayıcılarına ve 9 kişi hakkında suç duyurularının yapılmasını kararlaştıran Kurul, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 33 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına hükmetti.

REKLAMI KAPAT X