SSR Mining altın üretimini durdurdu: Hisseleri %50’den fazla düştü

Okuma Süresi: 1 Dakika
SSR Mining altın üretimini durdurdu: Hisseleri %50’den fazla düştü
Doviz.com
14.02.2024 11:30

Erzincan'daki altın madeninde yaşanan facia sonrasında dokuz işçi toprak altında kalırken, olayın ardından madenin sahibi SSR Mining altın üretimini durdurdu. Karar nedeniyle şirketin hisseleri ise yüzde 50'den fazla değer kaybetti.

Altın madencisi SSR Mining, Erzincan'da en az dokuz işçinin kayıp olmasına neden olan heyelanın ardından üretimini askıya aldı. Şirketin Toronto'da işlem gören hisseleri ise olay sonrası yüzde 50'den fazla değer kaybetti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, "yığın liç pedinde meydana gelen büyük bir kayma" nedeniyle faaliyetlerin askıya alındığı belirtildi.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 56.768 ons altın üreten maden, SSR'nin 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren en büyük ikinci altın madeni konumunda.

Şirket, 2023 genelinde toplam 707 bin onsluk altın üretiminin ise yüzde 31,3'ünü Erzincan'daki Çöpler madeninde üretmişti.

Erzincan'daki Çöpler madenini işleten şirketin yüzde 20'si ise Çalık Holding'e ait.

Son olarak Çöpler Altın Madeni'nde kullanılan siyanür borularının 2022 yılında patlamasıyla çevre felaketi ortaya çıkmış ancak 16,4 milyon liralık ceza sonrası şirket faaliyetlerine devam etmişti.

İLGİLİ HABER Erzincan faciası sonrası gündemde: Siyanür, altın madenciliğinde neden kullanılıyor? Erzincan’ın İliç ilçesinde bir maden sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu 9 çalışan toprak altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları sürerken siyanürle yapılan madencilik bir kez daha gündeme geldi. Peki, siyanür altın madenciliğinde neden tercih ediliyor?
REKLAMI KAPAT X