Süper Lig şampiyonu Galatasaray kasasına ne kadar para koyacak?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Süper Lig şampiyonu Galatasaray kasasına ne kadar para koyacak?
Doviz.com
31.05.2023 16:05

Ankaragücü'nü yenerek Süper Lig’in ikincisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını açan ve şampiyonluğu garantileyen Galatasaray, gelecek primlerle kasasını doldurmaya hazırlanıyor.

Süper Lig'de 2022/ 2023 sezonunda dün akşam itibarıyla şampiyon belli oldu. Buna göre, Galatasaray’ın ipi göğüslediği uzun lig maratonunda Galatasaray aynı zamanda şampiyonluk primi dahil olmak üzere yüksek bir gelirin de sahibi olmaya hak kazandı.

Taraftarlar gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarıyla üst maratonda mücadele edecek Galatasaray’ın elde ettiği gelirlerle yeni yıldız oyuncular alınmasını beklerken, borsada Galatasaray Sportif A.Ş. hissesi sahibi kişiler ise beklentinin gerçekleşmesi sonrasında yüzde 5’in üzerinde bir kayıp yaşadı.

Buna göre GSRAY hisseleri bugün saat 15.57 itibarıyla %5,23 kayıpla 8,34 seviyesinden işlem gördü.

Peki Süper Lig şampiyonu kaç para alacak?

Süper Lig’e katılım sağlayan her takıma 33,4 milyon lira verildi. Galatasaray’ın lig başı itibarıyla ilk aldığı prim böylelikle 33,4 milyon lira oldu.

Süper Lig’de ayrıca galibiyet için de 2,3 milyon liralık bir ödeme yapılıyor. 34. hafta itibarıyla 26 maçtan galip gelen Galatasaray böylelikle 59 milyon 800 bin liralık bir geliri de kasasına koydu. Üstelik son haftada Fenerbahçe’yi karşılayacak Galatasaray, bu maçı da alırsa 2,3 milyon lira daha kazanacak.

Şampiyonluk primi ise 33,2 milyon lira olarak belirtilmişti. Buna göre, Galatasaray Süper Lig’in şampiyonu olmasıyla birlikte 33,2 milyon liranın da sahibi oldu.

Üstelik şampiyon olan takımların kupası olması halinde 2,86 milyon lira kupa başına ödeme yapılıyor. Böylelikle 22 şampiyonluğu bulunan Galatasaray kupa primi olarak 62 milyon 920 bin lira alacak.

Tüm bu ek ödemeler ile birlikte Galatasaray'ın yaklaşık 189 milyon 320 bin TL’lik bir gelir ile sezonu kapatması bekleniyor.

Yüksek bir gelir elde eden Galatasaray üstelik Şampiyonlar Ligi’nde başarılı bir performans sergilemesi halinde galibiyet primi gibi pek çok ödeme daha alabilecek.

REKLAMI KAPAT X