Tesla, ABD'de sunulan teşvikler sonrasında Almanya planlarını gözden geçiriyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Tesla, ABD'de sunulan teşvikler sonrasında Almanya planlarını gözden geçiriyor
Doviz.com
22.02.2023 15:16

Bir Tesla sözcüsü, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tesla'nın Almanya'daki fabrikasında batarya sistemlerinin montajına başladığını ancak Enflasyon Azaltma Yasası (IRA) kapsamındaki vergi teşvikleri sonrasında üretime ABD'de odaklanılacağını söyledi.

Sözcü, ABD'li elektrikli araç üreticisinin elektrot gibi hücre bileşenlerini de üretmeye hazırlandığını ve bunların bir kısmının Brandenburg eyaletindeki Gruenheide tesisinden ABD'ye gönderileceğini söyledi.

Tesla sözcüsünün paylaştığını göre ayrıca Brandenburg tesisinde üretilen otomobiller, yakın gelecekte yerel olarak monte edilmiş pilleri de içerecek.

Şirketten paylaşılan yazılı bir açıklamada ise Tesla'nın hücre üretiminin odak noktasının, Amerika Birleşik Devletleri Enflasyon Azaltma Yasası (IRA) tarafından oluşturulan çerçeve nedeniyle şu anda ABD'ye kaydığı belirtildi.

AB liderleri ise IRA'daki 369 milyar dolarlık sübvansiyonların, şirketlerin Avrupa'yı terk etmesine yol açabileceğini belirtmişti.

Avrupa Komisyonu ise yenilenebilir enerji, karbonsuzlaştırma endüstrisi, hidrojen veya sıfır emisyonlu araçlara yönelik yatırımlar için devlet yardımlarına ilişkin kuralların gevşetilmesini önermiş olsa da Almanya Maliye Bakanı Avrupa'nın ABD'nin eylemine aşırı sübvansiyonlarla karşılık vermemesi gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Etiketler: Tesla IRA abd Almanya
REKLAMI KAPAT X