Tesla, ABD ve Avrupa’da araç fiyatlarını indirdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Tesla, ABD ve Avrupa’da araç fiyatlarını indirdi
Doviz.com
13.01.2023 14:11

Elektrikli otomobil devi Tesla, teslimatları canlandırmak için ABD ve Avrupa’da araç fiyatlarını indirdiğini duyurdu.

Tesla, son güncellemesine göre ABD ve Avrupa’da fiyatları düşürme kararı aldı. 

Analistler ise bu hamleyle, ABD’de Tesla’nın daha fazla federal EV vergi kredisi alabileceğini, rekabet ve faiz oranlarının artmasının ardından ise yurt dışında da satış hacmini artırabileceğini söyledi.

Avrupa’da ise Tesla, Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarını başta Avusturya, Fransa, Almanya, Hollanda, Norveç, İsviçre ve İngiltere olmak üzere düşürdü.

Tesla’nın donanıma bağlı olarak Model 3 ve Model Y fiyatlarını ise yüzde 1′den yaklaşık yüzde 17′ye kadar  düşürdüğü bildirildi.

Atılan adım, uzun menzilli Model Y’nin ABD’li bir alıcısı için bu ay yürürlüğe giren sübvansiyonlar ile birlikte yüzde 31’lik indirimle satılacağı anlamına gelirken ayrıca Tesla'nın bu  hamlesi, Biden yönetiminin vergi kredisi için uygun olan araç yelpazesini de genişletti.

Model 3, Aralık 2022′de Almanya’da en çok satan elektrikli araç olurken, bunu Model Y izlemişti. 

Şirketin CEO’su Elon Musk ise geçen yıl fiyatların utanç verici derecede yüksek olduğunu ve talebi zedeleyebileceğini söylemişti.

2021 yılında ise Amerika Birleşik Devletleri ve Çin, Tesla satışlarının yaklaşık yüzde 75’ini oluşturuyordu. Tesla, Berlin fabrikasının üretimi artırmasıyla Avrupa’da da satışlarını artırmaya başladı.

REKLAMI KAPAT X