Tesla hisseleri iki yılın en düşük seviyesine geriledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Tesla hisseleri iki yılın en düşük seviyesine geriledi
Doviz.com
21.12.2022 15:15

Tesla CEO'su Elon Musk hisselerinin bir yılda %54 değer kaybetmesine karşı makroekonomik koşulları gerekçe gösterirken, Tesla hisseleri iki yılın en düşük seviyesine geriledi. 

Dünkü işlem seansında Tesla hisseleri %8'in üzerinde düşüşle hisse başına 137,80 dolardan kapanarak yaklaşık 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Tesla hisse senedi fiyatı son bir yılda ise %54'ün üzerinde düşüş göstererek S&P 500'ün (-%19,8) çok altında bir performans sergiledi.

Tesla hisselerinde yaşanan düşüş sonrasında son günlerde daha fazla satış baskısıyla karşılaşılınca analistler ise elektrikli araç (EV) üreticisinin hisse senedi fiyatına ilişkin tahminlerini düşürmeye başladı.

Daiwa analistleri, Twitter'daki dikkat dağıtıcı unsurları gerekçe göstererek Tesla hisselerinin hedef fiyatını hisse başına 240 dolardan 177 dolara düşürdü.

Wedbush analistleri ise son aylarda Tesla hisselerinin neden düştüğü konusunda emin olduklarını ileterek, “Twitter destanı, Musk için kötü bir tecrübe oldu ve Tesla'nın hisseleri üzerinde de büyük bir satış baskısı oluşturdu." ifadelerini kullandılar.

Wedbush analistleri ayrıca, paylaştıkları bir notta "Musk'ın Twitter CEO'su olarak saltanatı sona erecek gibi görünüyor. Bu senaryo, Tesla'nın hisselerini oldukça iyi etkileyecektir." diye yazarak, Twitter CEO'su Elon Musk’ı bu kâbusa son vermeye çağırdı.

Elon Musk ise Tesla hisselerindeki düşüşten zorlu makroekonomik ortamın sorumlu olduğunu belirtti.

Ross Gerber ise, "Tesla hisse senedi fiyatı artık bir CEO'ya sahip olmamanın değerini yansıtıyor." şeklinde bir tweet atmış ve Tesla Yönetim Kurulu'na çağrıda bulunmuştu.

Musk, uzun süredir Tesla hisselerinde yükseliş yönlü beklentide olan Ross Gerber'e Twitter üzerinden yanıt vererek şunları yazdı:

"Garanti edilen banka faiz oranları, borsa getirilerine yaklaşmaya başladıkça insanlar paralarını giderek artan bir şekilde hisse senetlerinden nakde çevirecek ve böylece hisse senetlerinin düşmesine neden olacaktır." 

Elon Musk ayrıca bugün erken saatlerde işi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz Twitter CEO'luğundan istifa edeceğini söylemişti. Musk'ın bu söyleminin ardından Tesla hisse senedi fiyatı vadeli işlemlerde %1'in üzerinde artış gösterdi.

Musk paylaştığı bir tweetinde "Bundan sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğim." ifadelerini kullandı.

Etiketler: Tesla Elon Musk
REKLAMI KAPAT X