Toshiba, 74 yıllık borsa tarihini sona erdirmeye hazırlanıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toshiba, 74 yıllık borsa tarihini sona erdirmeye hazırlanıyor
Doviz.com
21.09.2023 09:27

Japonya'nın en eski ve en büyük firmalarından biri olan Toshiba, bir grup yatırımcının çoğunluk hissesini satın almasının ardından 74 yıllık borsa tarihini sonlandırmaya hazırlanıyor.

Şirket, özel sermaye şirketi Japan Industrial Partners (JIP) liderliğindeki bir konsorsiyumun hisselerinin yüzde 78,65'ini satın aldığını duyurdu.

Firmanın üçte ikisinden fazlasına sahip olmak ise grubun 14 milyar dolarlık bir anlaşmayı özel olarak almasına olanak tanıdı. 

Kökleri, saat ve mekanik oyuncak bebek üreticisi olarak 1875 yılına kadar uzanan şirket hisseleri ise anlaşmaya göre bu yılın sonunda borsadan çıkarılabilir.

Toshiba İcra Kurulu Başkanı Taro Shimada ise yaptığı açıklamada, şirketin "yeni bir hissedarla yeni bir geleceğe doğru büyük bir adım atacağını" söyledi.

Toshiba'nın hisseleri ise Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı'nın yıkımlarından çıktığı Mayıs 1949'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'nın yeniden açılmasıyla işlem görmeye başlamıştı.

Bölümleri ev elektroniğinden nükleer enerji santrallerine kadar uzanan şirket, 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki onlarca yıl boyunca ülkenin ekonomik toparlanmasının ve yüksek teknoloji endüstrisinin bir sembolü olmuştu.

Etiketler: Toshiba borsa Japonya
REKLAMI KAPAT X