Türk çelik boru şirketi, Elon Musk iddialarına ilişkin açıklama yaptı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türk çelik boru şirketi, Elon Musk iddialarına ilişkin açıklama yaptı
Doviz.com
06.12.2023 15:49

Borsa İstanbul’da işlem gören Erciyas Çelik Boru, bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında çıkan Elon Musk'ın Düzce'ye geleceğine yönelik haberlerle ilgili KAP'a bir açıklama yaptı.

Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. (ERCB), Elon Musk iddialarını yalanlayarak, Elon Musk’ın Hyperloop Projesi kapsamında Düzce’deki fabrikalarını ziyaret edeceğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve şirketlerinden kaynaklanmadığını belirtti.

ERCB, söz konusu haber ve söylentilerin şirketin bilgisi dışında olduğunu ve Özel Durumlar Tebliği gereği kamuoyunu aydınlatmak amacıyla açıklama yaptığını ve Hyperloop Projesi ile ilgili herhangi bir resmi görüşme veya iş birliği olmadığını ve Elon Musk’ın ziyaretinin söz konusu olmadığını ifade etti.

ERCB tarafından Elon Musk'ın ziyaret iddialarına ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında çıkan ve aşağıda detaylarına yer verilen haberler sebebiyle, II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 'Haber ve Söylentilerin Doğrulanması' başlıklı 9'uncu maddesine istinaden yapılan açıklamadır:

Bazı basın, yayın ve sosyal medya mecralarında, Elon Musk'ın, Hyperloop Projesiyle ile ilgili Düzce'deki fabrikamızı ziyaret edeceğine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, Şirketimiz'den kaynaklanmadığını ve Şirketimiz'in bilgisi dışında olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak: KAP

REKLAMI KAPAT X