Türk Hava Yolları’nın yeni yatırım şirketine CHP'den tepki

Okuma Süresi: 2 Dakika
Türk Hava Yolları’nın yeni yatırım şirketine CHP'den tepki
Doviz.com
08.07.2024 15:42

Türk Hava Yolları'nın (THYAO), ana faaliyet konusu dışında kalan çeşitli yatırım projelerinin bir iştirak şirket üzerinden yönetilmesi amacıyla "THY Yatırım Yönetim A.Ş." şirketini kurma kararı sonrasında CHP'li Özgür Karabat, karara tepki gösterdi.

Türk Hava Yolları (THYAO), "THY Yatırım Yönetim A.Ş." adı altında bir şirketin kurulmasına karar verdiğini KAP'a duyurdu.

Buna göre şirketten yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuzca Ortaklığımız ana faaliyet konusu dışında kalan çeşitli yatırım projelerinin bir iştirak şirket üzerinden yönetilmesi amacıyla %100 Türk Hava Yolları iştiraki olan "THY Yatırım Yönetim A.Ş." şirketinin kurulmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

CHP'li Karabat'tan tepki

CHP'li Özgür Karabat ise Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde 100 iştirakle THY Yatırım Yönetim AŞ kurma kararına tepki gösterdi.

THY yönetiminin ayrıntılı açıklama yapması gerektiğini belirten Karabat, THY ve AJet'in sorunları olduğunu öne sürerek, bir yatırım şirketine odaklanmanın doğru olup olmadığını sorguladı.

Buna göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Anadolu Jet kapatıldı, yerine kurulan AJet’te her gün ayrı bir skandal yaşanıyor.

Yolcuların şikayetleri, rötarlar, kötü hizmet arşa çıkmış durumda… Bununla beraber THY uçaklarında fahiş fiyat politikası devam ediyor. Özellikle yurt dışı uçak bilet fiyatları akla mantığa uymayan pahalı seviyelerden satılıyor.

Tüm bunlar yaşanırken THY ne yaptı? 2,5 milyar TL sermayeli yatırım şirketi kurdu!

THY'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, "Yönetim Kurulumuzca Ortaklığımız ana faaliyet konusu dışında kalan çeşitli yatırım projelerinin bir iştirak şirket üzerinden yönetilmesi amacıyla %100 Türk Hava Yolları iştiraki olan 'THY Yatırım Yönetim A.Ş.' şirketinin kurulmasına karar verilmiştir." denildi.

Yandaşların istihdam üssü haline getirilen THY, 2,5 milyar TL gibi dev bir bütçe ile şirket kuruyor. Hangi sektörlere yatırım yapılacak? Enerji, gayrimenkul, gıda mı? Buralarda kimler istihdam edilecek? Hazır şirketler mi satın alınacak? Neye göre bu planlamalar yapıldı? Yoksa sermaye piyasalarına yönelik adımlar mı atılacak? Kısacık KAP açıklaması ile geçiştirilemeyecek bir konu. Bizim de kulağımıza gelen bazı duyumlar var. Özellikle AJet ile ilgili… THY yönetimi çıkıp ayrıntılı açıklama yapmak zorundadır.

THY ve AJet’in sorunları ortada dururken, bir yatırım şirketine odaklanmak ne kadar doğru?"

REKLAMI KAPAT X