Uber Freight, çalışanlarının %3'ünü işten çıkarmaya hazırlanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Uber Freight, çalışanlarının %3'ünü işten çıkarmaya hazırlanıyor
Doviz.com
25.01.2023 14:48

CNBC, Uber Freight'ın çalışanlarının yaklaşık %3'ünü işten çıkarmaya hazırlandığını bildirdi.

CNBC'nin paylaştığı habere göre Uber, maliyet düşürme faaliyetleri kapsamında bazı çalışanlarıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Buna göre, Uber Freight CEO'su Lior Ron çalışanlara gönderdiği bir mesajda, "Bildiğiniz gibi, lojistik pazarı şu anda müşteri tabanımızı ve genel sektörü etkileyen bir dizi ters rüzgarla karşı karşıya. Geçen yıl farklı bir ekonomik gerçekliği planlayarak aracılık işimizin belirli alanlarında işe alımları hızlandırmıştık ancak hacimler beklendiği gibi gerçekleşmedi." dedi.

İşlerin beklendiği gibi gitmediğini belirten Ron, Uber'in lojistik faaliyetlerini yürüttüğü şirketinde verimlilik çalışmaları kapsamında işten çıkarma yapmaya mecbur kaldıklarını sözlerine ekledi.

Ron ayrıca işten çıkarılan çalışanlara kıdem tazminatı, genişletilmiş sağlık hizmeti ve 2022 ikramiye ödemesi, yerleştirme ve kariyer desteği ile varsa göçmenlik hizmetlerini içeren ayrılma paketleriyle destek sağlayacaklarını blidirdi.

Kesintiler Microsoft, Alphabet ve Amazon'daki çok daha derin teknoloji işten çıkarmalarının ardından geldi.

Sektör oyuncularından DoorDash ise kasım ayında, araç çağırma platformu olan Lyft'in çalışan sayısının %13'ünü azaltmasından haftalar sonra çalışan sayısının %6'sını işten çıkardığını açıklamıştı.

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi ise geçen hafta Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamada şirket çapında işten çıkarmalar planlamadığını söylemişti.

Analistler işten çıkarmaların şirket hisselerine olumlu etkisinin olabileceğini belirterek; yatırımcıların 8 Şubat'ta açıklanacak 2022 yılı son çeyrek bilançosunu beklediğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X