Wall Street ABD ara seçiminden çıkacak sonuca odaklandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Wall Street ABD ara seçiminden çıkacak sonuca odaklandı
Doviz.com
08.11.2022 17:41

Wall Street, Kongre'nin kontrolünü belirleyecek kritik ara seçimlerde oy verme işleminin başlamasıyla birlikte, ABD ara seçiminden çıkacak sonuca odaklandı.

Bugün ABD’de Temsilciler Meclisi’nin 435 koltuğun tamamı için, Senato’nun ise 100 koltuğunun 35'i için oy pusulasına gidilecek.

Anketler ve kamuoyu yoklamaları Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu ve Senato'nun kontrolü için de sıkı bir yarış olacağını gösterdi.

Analistler ise sağlık, enerji ve savunma sektörlerindeki hisselerde seçim sonrasında daha fazla hareketliliğin olabileceğini belirtti.

MAI Capital Management'ın baş hisse senedi stratejisti Christopher Grisanti, "Piyasa bu noktada Cumhuriyetçilerin kazanımlarını iş dünyası için olumlu görüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Grisanti ayrıca, “Piyasalarda, Cumhuriyetçilerin zaferi enerji ve ilaç sektörlerindeki mevcut düzenlemelerin kaldırılması beklentilerini artırıyor." dedi.

Ancak analistler, Demokratların olası sürpriz bir zaferi sonucunda, bütçe harcamalarına ilişkin endişelerin artarak, bu sektörler üzerindeki kayıpların derinleşebileceğinin de altını çizdi.

Bu ara seçim sonrasında ise Wall Street, perşembe günü açıklanacak olan, tüketici fiyatlarındaki gevşemeyi göstererek Fed’in faiz kararında etkili olması beklenen, ABD enflasyon verisine odaklanacak.

Üç büyük hisse senedi endeksi son iki gün boyunca yükseliş gösterse de, agresif para politikasının bir sonucu olarak teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi bu yıl %33 düşüşle keskin bir şekilde değer kaybetti.

REKLAMI KAPAT X