Wall Street stratejistlerinden hisse senedi piyasasına ilişkin açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Wall Street stratejistlerinden hisse senedi piyasasına ilişkin açıklama
Doviz.com
22.08.2023 10:15

Wall Street stratejistlerine göre hisse senetlerinde düşüşün devam etmesi alım için yeni bir fırsat yaratabilir.

Wall Street stratejistleri, ABD hisse senetlerinde düşüşün devam etmesi halinde, bu yılki rallinin dışında kalan hisselerin bir alım fırsatı verebileceğini öngördü.

HSBC stratejisti Max Kettner, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, henüz atağa geçmenin beklenmediğini belirterek, devam eden bir düşüşün hisse senetlerinde riski artırmak için önemli bir işaret olabileceğini söyledi.

Citigroup stratejisti Scott Chronert da, S&P 500 Endeksi'nin mayıs ayı seviyelerine yaklaşması durumunda pozisyonları artırmanın doğru adım olabileceğini vurguladı.

Goldman Sachs stratejisti David Kostin de, ekonomide yumuşak inişin devam etmesi halinde yatırımcıların hisse senedi varlıklarını artırabileceklerini savundu.

Öte yandan Kostin, hedge fonların kaldıraç seviyelerinin alımlarını artırma gücüne sahip olduklarını gösterdiğini ve yatırım fonlarının nakit varlıklarındaki azalmanın da potansiyel talepte bir artışa işaret edebileceğini vurguladı.

Kostin yayımladığı yatırımcı notunda ise "ABD'li yatırımcıların hisse senetlerine olan ilgilerini daha da artırabilecekleri bir alan olduğunu düşünüyoruz. ABD ekonomisi yumuşak iniş yolunda ilerlemeye devam ederse, hisse senetlerinde düşüşün kısa ömürlü olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X