Wall Street, T+1’e geçmeye hazırlanıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Wall Street, T+1’e geçmeye hazırlanıyor
Doviz.com
24.05.2024 10:12

Wall Street hisse alım-satımlarında işlemlerin gerçekleşmesinin ardından sahip olunan paranın hesaba geçtiği süreyi kısaltmaya hazırlanıyor.

Wall Street 28 Mayıs itibarıyla hisse alım-satımlarında işlemlerin gerçekleşmesinin ardından sahip olunan paranın hesaba geçtiği süreyi kısaltmaya hazırlanıyor. Daha önce hesaba geçiş işlemden iki gün sonra gerçekleşirken (T+2), artık bir gün sonra (T+1) yapılacak.

Bu sürenin kısalmasının sadece ABD için değil, ABD menkul kıymetlerinin küresel endekslerdeki hakimiyeti göz önüne alındığında dünya genelinde etkileri olması bekleniyor. Fonlama, likidite, menkul kıymet ödünç verme, Döviz ve Borsa yatırım fonları da dahil olmak üzere piyasa yapısının her yönü bu süreçten etkilenebilecek. 

Ekonomistler Nicholas Phillips ve Larry R Tabb ise yayımladıkları değerlendirmede, piyasa yapısının her yönü bu evrimle yeniden şekilleneceğini belirtti.

SEC ise daha kısa bir uzlaşma penceresinin, alıcının veya satıcının işlem tamamlanmadan önce temerrüde düşme olasılığının daha düşük olduğu anlamına geleceğini vurguladı. Bu, aynı zamanda broker için daha düşük marj gereksinimleri anlamına da geliyor.

ABD Hazine tahvilleri için uzlaşma ise halihazırda T+1’de gerçekleşiyor.

REKLAMI KAPAT X