ABD enflasyon verisi öncesinde TD Securities ve UBS'ten dolar tahmini

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD enflasyon verisi öncesinde TD Securities ve UBS'ten dolar tahmini
Doviz.com
12.04.2023 11:09

ABD'de bugün açıklanacak kritik enflasyon verisi öncesinde kurumlar da ABD dolarına yönelik tahminlerini paylaşmaya başladı. Buna göre UBS, gelecek aylarda dolarda düşüş beklediğini; TD Securities de sert bir düzeltme yaşanabileceğini açıkladı.

Küresel piyasaların odağı kritik ABD enflasyon verilerine çevrilirken, yatırım devleri ise ABD enflasyon verisinin tahminlerin üzerinde gelmesi durumunda bile ABD dolarında yükseliş beklemediğini bildirdi.

Bu beklentinin temel nedeni ise en şahin senaryoda bile ABD Merkez Bankası'nın sıkılaşma döngüsünün sona yaklaştığına yönelik görüş oldu.

Geçen hafta açıklanan ve tahminlerden güçlü gelen tarım dışı istihdam verisinin ardından da dolar rallisini sürdürmekte zorlanmıştı.

UBS Global Wealth Management CIO'su Solita Marcelli, konuyla ilgili paylaştığı bir notta, ABD büyümesi ve faizlerin gelecek aylarda dünyanın diğer bölgelerine kıyasla gerileyeceğini bu nedenle dolarda önümüzdeki aylarda değer kaybı beklediklerini söyledi.

Mark McCormick öncülüğündeki TD Securities analistleri de gelecek aylarda dolarda derin bir düzeltme beklediklerini ve yaşanabilecek rallilerin satış fırsatı olarak görülebileceğini paylaştı.

REKLAMI KAPAT X