Aracı kurumlar piyasaları nasıl yorumluyor?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Aracı kurumlar piyasaları nasıl yorumluyor?
Doviz.com
14.04.2023 13:47

Beklenenden daha soğuk gelen ABD verilerinin ardından Fed'in faiz döngüsünün erken sona erebileceği beklentileriyle dolar küresel piyasalarda son bir yılın en düşük seviyesine inerken, aracı kurumlar ise piyasalar hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Doların performansını diğer altı büyük para biriminden oluşan sepet karşısında ölçen dolar endeksi %0,07 düşüşle 100,61 seviyesinden işlem görerek en son geçen yıl nisan ayında görülen seviyelere tekrar indi.

Endeks ayrıca ocak ayından bu yana en sert haftalık düşüşü olan %1'in üzerinde bir haftalık kapanış yapmaya hazırlanıyor.

Dolardaki bu kayıplar ise mart ayı ABD enflasyon verilerinin ardından gerçekleşti.

Buna göre, ABD'de TÜFE beklentilerin altında kalırken, ÜFE ise beklentilerin aksine düşüş kaydetti.

Böylelikle Fed'in önümüzdeki ay faiz oranlarını muhtemelen 25 baz puan artırması beklenirken, ABD Merkez Bankası’nın bu yıl sonundan önce faiz oranlarını düşüreceğine yönelik beklentiler de artış gösterdi.

ING analistleri konuyla ilgili yayımladıkları bir notta, "Görünen o ki yatırımcılar önümüzdeki Fed gevşeme döngüsünü (Mayıs ayındaki son artırımın ardından) çok olumlu karşılıyor, doların zayıflayacağına dair inançlarını koruyorlar" dedi.

Doların küresel çapta güç kaybetmesiyle, euro ise dolar karşısında 1 yılın zirvesine ulaştı. Böylelikle euro/dolar 1,1076 ile Nisan 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Euro/dolar paritesi ise şu sıralarda 1,1060 seviyelerinden işlem görüyor.

Aracı kurumlar ne söylüyor?

"Euro/dolar psikolojik eşiğin üzerinde - İntegral Yatırım"

Teknik Analiz: EUR/USD paritesinde yukarı yönlü ivme devam ediyor. Parite psikolojik eşik olan 1,10 seviyesinin üzerinde yaptığı kapanış ile kritik seviyenin üzerinde tutunmayı başardı. Aşağı yönlü baskıların artması halinde 1,10 seviyesi önemli bir destek noktası olarak öne çıkıyor. Yukarı yönlü hareketlerde ise kademeli olarak 1,113 ve 1,118 seviyesinde seyredilebilir.

Destekler:1,085/1,097/1,10

Dirençler: 1,125/1,118/1,113

"Dolar endeksi kritik seviyelerde - A1 Capital"

Düşüşlerin etkisini sürdürdüğü dolar endeksinde önemli destek seviyelerine gelindiğini görüyoruz. 100,10 desteğinin üzerinde olduğu sürece gün içi tepki hareketlerinin yaşanabileceği dolar endeksinde 100,10 desteğinin kırılması sonrasında satış baskısı tekrar derinleşebilir.

Teknik göstergelerinde aşırı satım seviyelerinde olması tepki hareketi olasılığını artırıyor. 99,40 ve 97,45 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir.

REKLAMI KAPAT X