Avrupa tahvillerine rekor talep

Okuma Süresi: 1 Dakika
Avrupa tahvillerine rekor talep
Doviz.com
16.01.2024 15:20

Merkez bankalarının beklenen faiz indirimleri öncesi yatırımcıların yüksek getirilerden faydalanma isteği Avrupa tahvil ihraçlarına kısa sürede yüksek talep gelmesine yol açtı.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre yatırımcılar ocak ayında gerçekleştirilen 221,5 milyar euro denkliğindeki tahvil ihraçlarına 1 trilyon eurodan fazla, yaklaşık 4,63 kat talep gösterdi. Böylece tahvillere yönelik talep, 1 trilyon euroyu aşmış oldu.

Rekor hızda gerçekleşen talebi yorumlayan Robeco Portföy Yöneticisi Daniel Ender ise bu talebin yatırımcıların nakit fazlası ve ETF akışlarından oluştuğunu aktardı.

Avrupa’da en büyük talep ise İtalya’nın devlet tahvillerine geldi.

Devlet tahvil ihraçlarını yorumlayan Aviva Investors Tahvil Masası Başkanı Ed Hutchings ,“Bu yıl hemen hemen her ihraca güçlü talep geldi. Özellikle İspanya ihracı yatırımcıya iyi bir değer sundu” diye konuştu.

İLGİLİ HABER Euro Bölgesi'nde tüketicilerin enflasyon beklentisi geriledi Avrupa Merkez Bankası (ECB) Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, Kasım 2023'te bir önceki aya kıyasla tüketicilerin gelecek 12 ay için enflasyon beklentisi yüzde 4'ten yüzde 3,2'ye gerileyerek Şubat 2022'den sonra en düşük seviyeye indi.
REKLAMI KAPAT X