BofA’dan TL forwardlar için uzun pozisyon önerisi

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA’dan TL forwardlar için uzun pozisyon önerisi
Doviz.com
23.05.2024 12:00

Bank of America (BofA) Securities, yüksek carry getirisi, cari dengede mevsimsel pozitif görünüm, sıkı parasal koşullar ve rezervlerdeki artışa dikkati çekerek Türk Lirası forwardlarda uzun pozisyon tavsiyesinde bulundu.

Mikhail Liluashvili ve David Hauner'in de aralarında olduğu BofA analistlerinin yayımladığı raporda, "Pozitif cari denge mevsimselliği ve sıkı parasal koşullar Türk lirası carry trade getirisini gelecek birkaç ayda destekleyecektir. Türk lirasında forward işlemleri üzerinden uzun pozisyondayız. Düşük carry ve yabancı sahipliği tahviller için olumlu ancak piyasa bizim tahminimize göre daha güvercin bir para politikası görünümüne sahip" ifadelerine yer verildi.

Turizm gelirlerinin desteklediği ödemeler dengesinin mevsimselliğinin Türk Lirası pozisyonlar için destekleyici olduğunu kaydeden BofA, Dolar/TL tahmlerinin forwardların ima ettiği patikadan daha düşük olduğunu belitti.

"Dolar/TL'nin sabit kalması halinde Türk lirası 3 aylık forwardlar üzerinden yüzde 9,4'e kadar beklenen getiri sunuyor" denilen BofA raporunda, Türk lirası forwardlarda pozisyonların kalabalıklaştığı, bunun da negatif bir küresel şok yaşanması halinde, pozisyon sıkışması riski yarattığı da belirtildi.

İLGİLİ HABER Citi'den Türkiye analizi: Türk piyasaları ‘rönesans anının’ eşiğinde Türkiye’deki politika normalleşmesinin yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisini artırdığını belirten Citi Research, “Türk piyasaları rönesans anının eşiğinde” yorumunu yaptı.
REKLAMI KAPAT X