BofA'dan yıl sonuna ilişkin sterlin tahmini

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA'dan yıl sonuna ilişkin sterlin tahmini
Doviz.com
15.02.2024 17:32

ABD'nin en büyük ikinci bankası olan Bank of America (BofA), İngiltere Merkez Bankası'nın faiz oranlarını beklenenden uzun süre yüksek tutmasını beklediğini belirterek, sterlinde yıl sonu hedefini yükseltti.

BofA Global Research, güçlü iş gücü piyasası verilerinin İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz oranlarını "daha uzun süre daha yüksek seviyede" tutması anlamına geldiğini söyleyerek, sterlin/dolar paritesi için yıl sonu hedefini 1,37 seviyesine yükseltti.

BofA daha önce sterlin/doların paritesinin 2024 yılını 1,31 dolardan kapatacağını öngörmüştü.

BofA stratejistleri, konuyla ilgili paylaştıkları son notta ayrıca İngiltere'nin yüksek hizmet enflasyonu ve sıkı bir iş gücü piyasasına sahip olduğunu belirterek, sterlinde yükselişin devam etmesini beklediklerini ve İngiltere'nin büyümesine ilişkin kötümser değerlendirmelerde bulunmanın zorlaştığını söyledi.

Verilerin İngiltere ekonomisinin 2023 sonunda resesyona girdiğini göstermesinin ardından sterlin/dolar paritesi ise 1,2541 dolara kadar geriledikten sonra TSİ 17.30 itibarıyla düne göre yüzde 0,08 artışla 1,2573 dolardan işlem görüyor.

İLGİLİ HABER İngiltere ekonomisi teknik resesyona girdi İngiltere, yaşadığı küçülmenin ardından iki çeyrek üst üste daralma anlamına gelen teknik resesyona girdi.
REKLAMI KAPAT X